Το "μαύρο άσπρο" από την "Αυγή"

Το «μαύρο άσπρο» κάνει η «Αυγή», για να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθεια να κοροϊδέψει και να αποπροσανατολίσει το λαό.
Ετσι, ενώ τις προηγούμενες μέρες βούιξε ο τόπος για τον εξευμενισμό της Χρυσής Αυγής από στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, χτες η «Αυγή» κυκλοφόρησε (για «ξεκάρφωμα») με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Καμιά ανοχή στους νεοναζί».
Η ίδια εφημερίδα καμάρωνε τις προάλλες με τη φωτογραφία του Καμμένου, του Βίτσα και άλλων, μαζί με τους χρυσαυγίτες, στην περιοδεία τους στα ακριτικά νησιά και πανηγύριζε για το φόβο που προκάλεσε η ελληνική ...εθνική ομοψυχία στον Ερντογάν.
Χτες, επίσης, την ίδια μέρα που δημοσιεύονταν τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», όπου επιβεβαιωνόταν η συντριπτική κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η «Αυγή» μάς ενημέρωνε από το κύριο άρθρο της ότι οι επικείμενες 4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας είναι «υγιείς», επειδή «διέπονται από τη λογική της προστασίας των εργαζομένων και όχι με την αναπαραγωγή ενός σαθρού μοντέλου ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων».
Βέβαια, το γεγονός ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται από τον ΟΑΕΔ και είναι διάρκειας μόλις 12 μηνών, είναι δηλαδή θέσεις με ημερομηνία λήξης, σε αντίθεση με τις μόνιμες ανάγκες στην Υγεία, ελάχιστη σημασία έχει για την κυβέρνηση και την «Αυγή».
Τέλος, ενημερωθήκαμε από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ψευτοπαροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους έγιναν επειδή η κυβέρνηση έπιασε τους ...μεγαλοοφειλέτες που περιέχονται σε διάφορες λίστες!
Ούτε κουβέντα, βέβαια, για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, ένα ελάχιστο μέρος των οποίων δίνεται στους φτωχότερους για την προστασία τους από την απόλυτη ένδεια. Πραγματικός «μάστορας» η «Αυγή» στην παραπλάνηση, χάριν της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις