Εάν φύγουμε από την "πατρίδα" τους, την ΕΕ, θα έρθει η καταστροφή!

Είναι οι πολιτικοί τους φίλοι, οι «σύμμαχοι» τους, άλλες φορές οι πολιτικοί τους κριτές και άλλες οι πολιτικοί τους προστάτες. Για ό,τι κάνουν πρέπει να υπάρχει η άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τους Σόιμπλε και τους Νταϊσελμπλουμ.
Ό,τι και να προκύψει από το παζάρι στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στο Βερολίνο, είτε γίνουν άμεσα ή αργότερα εκλογές, αυτό το οποίο αποκαλύπτεται (πάλι) είναι πως η χώρα δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από εκείνους  που έχουν μετατρέψει το λαό σε πειραματόζωα για νέες καταστροφές. Αντίθετα, μόνο νέα δεινά καταγράφονται στις συμφωνίες που έχουν υπογράψει.
Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ταξίδι του πρωθυπουργού, αμέσως μετά, στη Γερμανία, αποκτούν χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν τι είναι και ποιοι είναι οι κυρίαρχοι πολιτικοί εκπρόσωποι στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις με το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, με την απαίτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για εξέταση των πρόσφατων εξαγγελιών της κυβέρνησης, με τη συμφωνία της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το σχετικό έλεγχο, είναι ένα τυπικό δείγμα πολιτικής των «συμμάχων».
Η κυβέρνηση εμφανίζεται …αντιστασιακή (και πρόθυμη να δεχθεί τον έλεγχο των δανειστών για το εάν οποιαδήποτε κίνηση της είναι ταιριάζει στα μνημονιακά μέτρα και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει) και η Νέα Δημοκρατία …λογική (και πρόθυμη να «μαλώσει» την κυβέρνηση που δεν είχε πάρει την ολοκληρωμένη άδεια των δανειστών).
Πέρα από το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι των εντυπώσεων, με ανακοινώσεις …παλικαρίσιες και χαρακτηρισμούς (μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ), υπάρχει το «σφαγείο», το «σφαγείο» των δικαιωμάτων, των στοιχειωδών προϋποθέσεων επιβίωσης. Αυτό το «σφαγείο» έχει όνομα και λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Η «αγία» ΕΕ, λοιπόν (ανεξαρτήτως των αντιφάσεων που μπορεί να εκφράζονται σε κάθε χρονική στιγμή) θέλει να αποφασίζει για τη ζωή μας.
Τα πράγματα για το λαό γίνονται χειρότερα, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει σκοπό να φέρει τέταρτο μνημόνιο. Υπερασπιστές και οι δύο των μόνιμων μνημονίων της εξαθλίωσης «διαπραγματεύονται» το μέγεθος της καταστροφής. Γιατί; Διότι εάν φύγουμε από την «πατρίδα» τους, την ΕΕ, θα έρθει η καταστροφή…
Τώρα που βρισκόμαστε στην «πατρίδα» τους την ΕΕ έχουμε «προνόμια»: Τους βλέπουμε να παζαρεύουν πόσο ζωή ακόμα θα μας αφαιρέσουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις