Η ΕΡΤ και το "λάθος"

Η ΕΡΤ εξέδωσε μια ανακοίνωση, με σκοπό να απαντήσει στα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr», τα οποία αφορούσαν την κατάφωρη διαστρέβλωση της στάσης του ΚΚΕ στην ψηφοφορία για την τροπολογία της κυβέρνησης με τα ψίχουλα προς τους συνταξιούχους και τη σχετική διαμαρτυρία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ προς τη Διεύθυνση Ειδήσεων και τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Όμως η ανακοίνωση, με τη «μεγάλη έκπληξη» που τη διέκρινε, μάλλον δεν εκπληρώνει τους σκοπούς της και προσθέτει ένα ακόμα κρούσμα έλλειψης έστω και του απαραίτητου σεβασμού προς το ΚΚΕ.
Πρώτον. Όσον αφορά την ίδια τη θέση της ΕΡΤ περί «λάθους»: Είναι δυνατόν σε ένα θέμα, τη λεγόμενη «13η σύνταξη», που από την ίδια την ΕΡΤ προβλήθηκε ως κεντρική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και για την οποία υπήρξε σειρά δημόσιων τοποθετήσεων βουλευτών του Κόμματος, πως έστω κι αυτά τα ψίχουλα θα στηριχθούν κοινοβουλευτικά από την ΚΟ του ΚΚΕ, αυτές να τους διέφυγαν; Κι έστω ότι όντως τους διέφυγαν, εντάξει «λάθη γίνονται», το «πλην ΚΚΕ - ΧΑ» πώς τους προέκυψε; Από μόνο του γράφτηκε; Αλλά και την επομένη, στο ίδιο δελτίο, η θέση του ΚΚΕ παρουσιάστηκε αποσπασματικά και ουσιαστικά διαστρεβλωμένη, αφού προβλήθηκε μόνο το κομμάτι που αφορά στην υπερψήφιση της τροπολογίας, χωρίς καμία αναφορά στη συνολική κριτική του ΚΚΕ, που είναι και η ουσία της θέσης του.
Δεύτερον. Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ένα λάθος που όντως έγινε, όσον αφορά στη μετάδοση της θέσης του Κόμματος». Όμως, η καταγγελία δεν αφορούσε μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι πέρα από το «δημοσιογραφικό λάθος» στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το ΚΚΕ τσουβαλιαζόταν με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Κι αυτό ήταν ένα απλό «λάθος»; Ούτε αυτό το δέχονται ως προβοκάτσια οι αρμόδιοι για τις ειδήσεις της ΕΡΤ;
Τρίτον. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απάντηση για τις «μη κακές προθέσεις της ΕΡΤ» το γεγονός ότι το ΚΚΕ καλείται στα ενημερωτικά πάνελ! Υποχρέωσή της είναι και δεν κάνει καμιά χάρη στο ΚΚΕ. Επίσης, καλείται όλο κι όλο σε μία εκπομπή δυο φορές τη βδομάδα, όταν ο αριθμός των στελεχών της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, καλεσμένων δημοσιογράφων που στηρίζουν ανοιχτά τους πόλους του νέου δικομματισμού, σε όλες τις ζώνες της ΕΡΤ 1, της ΕΡΤ 3 και των ΕΡΑ, αγγίζει τις εκατοντάδες! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
Τέταρτον. Η ΕΡΤ καλεί το ΚΚΕ «να μην είναι τόσο καχύποπτο». Ξεχνούν φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι θέσεις του ΚΚΕ διαστρεβλώνονται, αποσιωπούνται ή προβάλλονται αποσπασματικά από τις ειδήσεις της ΕΡΤ και πάντα η απάντηση είναι η ίδια: «Λάθος». Ακόμα και όταν στην ΕΡΤ 3 μεταδόθηκε ανακοίνωση του ΚΚΕ, με παραποιημένο το σύμβολο του Κόμματος, το ΚΚΕ δεν μίλησε για προβοκάτσια, αλλά καλοπροαίρετα δέχτηκε την επίσημη δικαιολογία περί λάθους. Άρα τα περί προκατάληψης και καχυποψίας δεν επιβεβαιώνονται. Και όπως είπαμε και στις προηγούμενες διαμαρτυρίες μας, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Άρα ας είμαστε «λίγο καχύποπτοι» κι ας μην μας το επιτρέπει η ΕΡΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις