Ο δικτάτορας Κάστρο μαζί με τον δικτάτορα Πινοσέτ!

Καλά που υπάρχουν μερικοί μάχιμοι έγκριτοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ξεσκεπάζουν τύπους σαν τον δικτάτορα Κάστρο ανακαλύπτοντας φωτογραφίες τους μαζί με τον φασίστα δικτάτορα Πινοσέτ! Υποκλινόμαστε μπροστά στον Γιάννη Λοβέρδο, αυτόν τον ποιητή της δημοσιογραφίας που έβαλε τέλος σ’ αυτό το παραλήρημα των τελευταίων ημερών που παρουσίαζε τον Κάστρο σαν ήρωα!
Πάλι όμως! Κάτι δεν μας κολλάει καλά! Δεν φαίνονται καλά τα διακριτικά του Πινοσέτ! Όχι – όχι! Καμία υπόνοια ότι ο Γιάννης, αυτός ο λογοτέχνης της δημοσιογραφίας, διάλεξε επίτηδες αυτήν τη φωτογραφία! Αλλά κάτι δεν κολλάει! Αααααα! Εύρηκα (όχι το απορρυπαντικό)! Αλλά η φωτογραφία είναι από τότε που ο Πινοσέτ ήταν φρούραρχος του Σαντιάγο, έμπιστος αξιωματικός του Αλιέντε!
Τελικά ο Κάστρο στην συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε παρέα με τον Πινοσέτ του Αλιέντε κι όχι με τον Πινοσέτ της CIA. Δεν είναι το αντικείμενο του άρθρου να εξηγήσουμε στον Γιάννη μας ποιος ήταν ο Αλιέντε και ποια η CIA! Επειδή πρόκειται όμως για έναν διανοούμενο παγκοσμίου βεληνεκούς, για τον Γιάννη μιλάμε, καλά είναι να ενημερωθεί.
Επειδή κάποιοι πρόλαβαν να χαρακτηρίσουν τον Γιάννη μας προβοκάτορα, θα θέλαμε να επιστρέψουμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς! Ο Γιάννης μας είναι ένα άξιο παλικάρι, μια αθώα περιστερά, που επ’ ουδενί δεν ήθελε να προβοκάρει τον Φιντέλ! Είναι σίγουρο ότι κι ο ίδιος ο Γιάννης έπεσε θύμα σκευωρίας. Κάποιος του την πάσαρε αυτήν την φωτογραφία για να τον δυσφημίσει. Είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης μέσα στις επόμενες ώρες θα ζητήσει συγνώμη όπως ζήτησε συγνώμη όλες τις προηγούμενες φορές που έκανε χυδαίο και πρωτόγονο αντικομμουνισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις