Και "ψαλιδοχέρης" και μετρ ...

Στα μέσα περίπου της βδομάδας και ενώ είχε ήδη διαρρεύσει στον Τύπο μέρος του πορίσματος των «ειδικών» για τα Εργασιακά, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου χτες Παρασκευή για να το παρουσιάσει.
Δικαιολογημένα, όλοι περίμεναν από τον υπουργό Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του πορίσματος, εννοείται μεταφρασμένο στα ελληνικά, προκειμένου να έχουν ιδία αντίληψη για όσα γράφονταν ως διαρροές όλες τις προηγούμενες μέρες.
Αντ' αυτού, ο Γ. Κατρούγκαλος μοίρασε χτες στους δημοσιογράφους ένα ολιγοσέλιδο κείμενο με αποσπάσματα του πορίσματος, μεταθέτοντας για την άλλη βδομάδα τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του κειμένου στα ελληνικά. Είπε μάλιστα, ότι μέχρι χτες βράδυ θα αναρτούνταν στο διαδίκτυο η αγγλική έκδοση του πορίσματος, αφού πρώτα έπαιρνε το «οκ» από τους συντάκτες του, μετά από μια τελευταία επιμέλεια.
Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου, αφού δεν είχε σκοπό να παραδώσει ολόκληρο το πόρισμα στα ελληνικά. Μήπως για να δώσει τις πέντε σελίδες με τα συμπεράσματα που ήθελε αυτός, προκειμένου άλλες πλευρές του πορίσματος να μείνουν στο σκοτάδι και να μην κλονιστεί η γενική αίσθηση που θέλει να καλλιεργήσει με την προπαγάνδα της η κυβέρνηση, ότι το πόρισμα «είναι καλό» για τους εργαζόμενους;
Τέτοιες ...γαλιφιές, τις έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν ο Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος, πέρα από «ψαλιδοχέρης» των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, έχει χαρακτηριστεί από τα συνδικάτα και ως «μετρ της παραπλάνησης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις