Πρωθυπουργική προβοκάτσια

Η κοκορομαχία στη Βουλή για τη διαφθορά, που το μόνο που προσέφερε ήταν ο αποπροσανατολισμός και το αναμάσημα γνωστών ζητημάτων και υποθέσεων, ίσως να έκρυψε σε ένα βαθμό την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ που επιχειρήθηκε από τον κ. Τσίπρα. Ποια ήταν αυτή η προβοκάτσια; Η προσπάθεια να αποδώσει -ούτε λίγο ούτε πολύ- στον Χ. Φλωράκη την υπόθεση Καλογρίτσα. Λέγοντας:
«Δεν το ήξερα ότι η διαπλοκή σε αυτόν εδώ τον τόπο είχε το όνομα Καλογρίτσας. Δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι είχε άλλα ονόματα. Αλλά εν πάση περιπτώσει, τον κ. Καλογρίτσα μάλλον τον ξέρουν καλύτερα δικοί σας συνεργάτες από ό,τι εμείς. Βεβαίως, ήταν φίλος του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, δεν υπάρχουν τα γνωστά σε όλους κονέ στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες από εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο κ. Καλογρίτσας ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα», δεν υπάρχει η γνωστή διαδρομή του συγκεκριμένου επιχειρηματία, δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά… Υπάρχει μόνο η γνωριμία του Καλογρίτσα με τον Χ. Φλωράκη και με κάποιους συνεργάτες του Μητσοτάκη. Έλεος! Γι’ αυτό και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:
«Κύριε Τσίπρα, η αθλιότητα δυστυχώς δεν έχει όρια. Επικαλεστήκατε μέχρι και τον Χαρίλαο Φλωράκη, βέβαια αν ζούσε θα σας καταχέριαζε πολύ καλά εδώ μέσα, όπως μόνο αυτός ήξερε. Τι ακριβώς επικαλείστε; Όσους πάλεψαν το σύστημα που εσείς τώρα υπηρετείτε; Τι ζητάτε ακριβώς; Πιστοποιητικά πριν τριάντα χρόνια για να δικαιολογήσετε τα σημερινά ύποπτα κονέ σας, τις ύποπτες συναλλαγές σας τα τελευταία χρόνια με τον Καλογρίτσα, δεν ξέρω ποιον άλλον, όλους τους υπόλοιπους; Να δικαιολογήσετε τη σημερινή σας πολιτική; Αυτοί που βρίσκονταν είτε ως στελέχη του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου μετά το 1991, είτε ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επίσης μετά το 1991 και όλες τις επόμενες δεκαετίες, είτε ως στελέχη ύστερα του ΣΥΡΙΖΑ του σημερινού είναι όλοι αυτοί που βρίσκονταν πλάι από τότε και σε συνέχεια και μαζί με τον κάθε αριστερό δήθεν Καλογρίτσα της τάξης σας... Βάζει η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες. Λίγη τσίπα, λοιπόν, κ. Τσίπρα, δεν βλάφτει, αντίθετα καλό θα σας κάνει, όσο καλό μπορεί να σας κάνει σ' αυτόν το μεγάλο κατήφορο που ήδη έχετε πάρει».
Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις