Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!

«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Η φράση ισχύει απόλυτα και για τους κουκουεδολόγους, ξεσκολισμένους και επίδοξους.
Επιβεβαιώνεται και από το έντυπο της ειδικής έκδοσης που κυκλοφορεί με τη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου για μια ακόμα φορά, με τη μέθοδο τού «βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς», εμφανίζεται - μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων - μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη. Ανάλογες προσπάθειες, άλλωστε, έχουν κάνει και με άλλα στελέχη του Κόμματος, ακόμα και ηρωικές μορφές του, όπως ο Αρης, ο Ζαχαριάδης, ο Πλουμπίδης, ο Μπελογιάννης.
Εχοντας δεμένο το γάιδαρό τους, αφού ο σύντροφος δεν μπορεί να τους πει ο ίδιος να μην «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», καταναλώνουν 48 σελίδες, για να μπορέσουν να χωρέσουν κάπου προς το τέλος την αυθαιρεσία, να φέρουν δηλαδή σε αντιπαράθεση τον Χαρίλαο Φλωράκη με το ΚΚΕ.
Και ποιος είναι ο σκοπός της αυθαιρεσίας; Να επιτεθούν στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να μελετήσει την Ιστορία του, να βγάλει συμπεράσματα, αλλά κυρίως να επιτεθούν στην πολιτική του για το γεγονός πως το ΚΚΕ δεν έχυσε νερό στο μύλο της «κυβερνώσας αριστεράς», δηλαδή μιας κυβέρνησης της αστικής τάξης, κάτι που τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Ξυδάκι.
Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.
ΥΓ: Πολλή βιασύνη και πολλά λάθη, βρε παιδί μου. Για παράδειγμα: Ο Χ. Φλωράκης με δίκοχο του ΔΣΕ και λεζάντα «στον ΕΛΑΣ το 1943» κ.ά. «Κρίμα» για τους επιμελητές της έκδοσης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις