Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2016

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ
Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος να δώσουν με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.
Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου μεγαλώνει, η ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το λαό, γιατί το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στον αντίπαλο της εργατικής τάξης, του λαού, στο κεφάλαιο και την εξουσία του. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να γίνει πιο δυνατό.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, τη διάθεση για αγώνα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχει ο καθένας. Καλούμε ιδιαίτερα τον κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία.
Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, με τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας. Το ζητούμενο είναι να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.
Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτά το λαό στα μάτια, γιατί στην ηρωική 100χρονη Ιστορία του ποτέ δεν πρόδωσε τα λαϊκά συμφέροντα, ποτέ δεν λιποψύχησε μπροστά στις δυσκολίες, στην αστική τάξη, στους ιμπεριαλιστές, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ πιάνει τόπο,
συμβάλλει στην προσπάθειά του να ενισχυθεί η πάλη του λαού.
Το 2017 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για το Κόμμα μας:
-- Θα πραγματοποιηθεί το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, θέτοντας τα ζητήματα της ολόπλευρης ισχυροποίησης του Κόμματος, του εργατικού κινήματος, της Κοινωνικής Συμμαχίας, της πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.
-- Θα γίνουν μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην πορεία για τον 100χρονο γιορτασμό από την ίδρυση του ΚΚΕ, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται η ιστορική πείρα και οι ηρωικοί αγώνες του λαού μας ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του στην Ελλάδα. Αναδεικνύονται ο πρωτοπόρος ρόλος και η ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών στους ταξικούς αγώνες, το ηθικό μεγαλείο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, των αλύγιστων της ταξικής πάλης, όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, το λαό. Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες της αστικής προπαγάνδας δεν μπορούν να αμαυρώσουν την ηθική, την ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών, να πλήξουν το κύρος, το ήθος του ΚΚΕ, δεν μπορούν να διαρρήξουν τους δεσμούς του με το λαό.
-- Ο γιορτασμός των 100 χρόνων της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία θα προβάλει το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της σοσιαλιστικής επανάστασης, για το σοσιαλισμό που έθεσε τις βάσεις για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τις αιτίες της αντεπαναστατικής ανατροπής.
-- Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ πιάνει τόπο, γιατί συμβάλλει στο να αναπτύσσεται η δράση του Κόμματος σε διεθνές επίπεδο μέσα από διεθνείς και περιφερειακές συναντήσεις. Βοηθάει το Κόμμα να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της συντήρησης και αξιοποίησης του Ιστορικού Αρχείου του, για την αξιοποίησή του από επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, αναγνώστες, για εκθέσεις και δημοσιεύσεις.
Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, δεν έχει να κρύψει τίποτα από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τα οικονομικά του.Καταθέτει ετήσιους ισολογισμούς και απολογισμούς εσόδων - εξόδων, δέχεται ετήσιους οικονομικούς ελέγχους από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, κάθε φίλο του Κόμματος, όλους εκείνους που εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να συμβάλουν στην επιτυχία της Εξόρμησης.
Ολοι μαζί με το κουπόνι για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης!
Διευρύνουμε και ανανεώνουμε την επαφή μας με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.
Οργανώνουμε την Εξόρμηση άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Για να υπερκαλυφθούν όλα τα πλάνα των Οργανώσεων.
Για να ενισχυθεί το ΚΚΕ και, από καλύτερες θέσεις, να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της ταξικής πάλης, για να δυναμώσει η συμμαχία των καταπιεσμένων από τον καπιταλισμό, για την ανατροπή, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό!
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις