Ο "πόλεμος με το σύστημα" ... "ολα τα λεφτά ... "

Τέσσερις μέρες «ίδρωναν» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να πείσουν το λαό ότι η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν είναι τάχα «πόλεμος προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», έχοντας, μάλιστα, υποτίθεται απέναντί τους «ολόκληρο το κοινωνικοοικονομικό σύστημα εξουσίας που απολάμβανε ισχύ και πλούτο επί δεκαετίες»...
Μετά από τόση προσπάθεια, όμως, χωρίς να λυπούνται τον κόπο τους, έρχονται οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου με νέες δηλώσεις συγχαρητηρίων και στήριξης προς την κυβέρνηση... για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Κάπως έτσι, μετά τα πρόσφατα συγχαρητήρια του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση για τις μειώσεις του «ενεργειακού κόστους» των βιομηχάνων, ο Ευ. Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, σχολίασε χτες περιχαρής την πρόσφατη συμφωνία με την οποία η κυβέρνηση (μέσω του πλειοψηφικού κρατικού μετοχικού πακέτου στη ΔΕΗ) παραχώρησε προκλητικές εκπτώσεις, ύψους ακόμα και 48%, στην τιμή του ρεύματος που παίρνει η θυγατρική του ομίλου «Αλουμίνιον της Ελλάδος». Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά τη συμφωνία αυτή η επιχείρησή του είναι «πλήρως ανταγωνιστική», καθώς κατατάσσεται στις τρεις αντίστοιχες βιομηχανίες παγκοσμίως με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής!
Ο ίδιος, σχολιάζοντας και τα αντιλαϊκά παζάρια με τους «εταίρους», τόνισε: «Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ότι η κατάσταση η οποία βιώνουμε ως οικονομία και ως κοινωνία δεν είναι βιώσιμη. "Ολα τα λεφτά" είναι στο να αγοράζει η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα», προκειμένου, όπως είπε, να δανείζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι με μικρότερο επιτόκιο.
Από κοντά ο κατά τ' άλλα Νεοδημοκράτης πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας - και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - που εκπροσωπεί μια σημαντική μερίδα εργοδοτών, σε συνέντευξή του υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής σταθερότητας σημειώνοντας: «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό εκλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου, αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα». Επίσης, στην ίδια συνέντευξη δήλωσε τη στήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ρύθμιση του χρέους και κάλεσε όλα τα κόμματα σε εθνική συναίνεση και συνεννόηση!
«Ολα τα λεφτά», πράγματι... Η κυβερνητική πολιτική που τσακίζει το λαό είναι «όλα τα λεφτά» για το κεφάλαιο. Ο πόλεμος που πράγματι διεξάγει είναι απέναντι στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, γιατί αυτό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να προσφέρει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να τους εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους για την κερδοφορία τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις