Να ποιους βραβεύουν ...

Η εικόνα της Petra László τον Σεπτέμβρη του 2015, να κλωτσάει μια μικρή προσφυγοπούλα και στη συνέχεια να βάζει τρικλοποδιά σε έναν πατέρα που κρατάει αγκαλιά το παιδί του στα ουγγρικά σύνορα, έκανε το γύρο του κόσμου και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή της.
Σήμερα όμως τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν «αλλάξει».
Η εικονολήπτρια αυτή έλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ποικιλομορφία για ρεπορτάζ της σχετικά με πρόσφυγες της Ουγγαρίας του 1956(!) Όπως γράφτηκε σε ΜΜΕ το ντοκιμαντέρ αυτό χρηματοδοτήθηκε από
κρατικά κονδύλια και πραγματεύεται τα γεγονότα του 1956, δηλαδή την αντεπανάσταση που εκδηλώθηκε στην τότε Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας. Τότε που στο όνομα της «δημοκρατίας» στους δρόμους της Βουδαπέστης κυριαρχούσε η αντεπαναστατική τρομοκρατία, ομαδικά δολοφονούνταν κομμουνιστές και προοδευτικοί άνθρωποι.
Να τονίσουμε εδώ τη αντιδραστική στάση της Ουγγρικής κυβέρνησης για το Προσφυγικό, αλλά και τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος εκεί, γι’αυτό και η στήριξη του ντοκιμαντέρ της Λάζλο.
Να λοιπόν πως αντικομουνισμός πάει μαζί με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και όλα αυτά δένουν με βραβεύσεις και πολύμορφη στήριξη των υποστηρικτών τους… «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις