Πόρισμα για όλα τα γούστα

Ο «Ριζοσπάστης» ήταν από τους πρώτους που αποκάλυψε ότι οι προτάσεις των «ειδικών» για τα Εργασιακά οδηγούν σε μισθό μικρότερο ακόμα κι από τα 511 ευρώ μεικτά, που ισχύει σήμερα για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα, οι εργαζόμενοι χωρίς εργασιακή εμπειρία θα αμείβονται τον πρώτο χρόνο με το 85% του κατώτερου μισθού, που σημαίνει 498 ευρώ μεικτά.
Αυτά γράφονταν στην αγγλόφωνη έκδοση του πορίσματος που έδωσε αρχικά στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Σημειωτέον, στη μεταφρασμένη περίληψη του πορίσματος που μοίρασε ο Γ. Κατρούγκαλος το συγκεκριμένο σημείο είχε απαλειφθεί, ενώ ακόμα περιμένουμε να δούμε ολόκληρο το πόρισμα επίσημα μεταφρασμένο από το υπουργείο.
Προσέξτε τώρα: Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Εργασίας «διόρθωσε» στο συγκεκριμένο σημείο το αγγλόφωνο πόρισμα των «ειδικών» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και για τον πρώτο χρόνο απασχόλησης προβλέπει πλέον «υπό-κατώτατο» μισθό στο 90% του κατώτερου. Με τα σημερινά δεδομένα, αυτό μεταφράζεται σε 527 ευρώ μεικτά.
Και μόνο το γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο πόρισμα αλλάζει με τέτοια ευκολία, και μάλιστα χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής, επιβεβαιώνει ότι φτιάχθηκε αποκλειστικά και μόνο για να υπηρετήσει τις προπαγανδιστικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Σημαίνει, ακόμα, ότι το «παιχνίδι» παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα σε βάρος των εργαζομένων και ότι οι αντεργατικές ανατροπές έχουν δρομολογηθεί, ανεξάρτητα από την επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα ανήκει εκεί που το τοποθέτησαν από την αρχή οι εργαζόμενοι: Στα σκουπίδια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις