100 χρόνια από την επίθεση στον ουρανό!

2017! Νέος χρόνος μπήκε αλλά διαφορετικός από άλλους!
2017! Εκατό χρόνια από την πιο συγκλονιστική χρονιά που έζησε μέχρι τώρα η ανθρωπότητα! Εκατό χρόνια από εκείνη την χρονιά που έφερε τα πάνω – κάτω! Εκατό χρόνια από εκείνη τη χρονιά με τις δέκα εκείνες ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο!
2017! Καθώς άχρωμα βεγγαλικά έπεφταν σ’ έναν άχρωμο ουρανό, σκεφτόμουν πώς θα γιορτάζαμε κανονικά την έλευση του 2017! Μας σκεφτόμουν να ασφυκτιούμε στην κατάμεστη κόκκινη πλατεία, καθώς τα Μπολσόι και τα Κίροφ θα χόρευαν στην πιο μεγάλη και ψηλή εξέδρα που στήθηκε ποτέ, υπό τους ήχους της διάσημης ορχήστρας του Κόκκινου Στρατού Αλεξάντερ Αλεξαντρόφ! Μας σκεφτόμουν να γιορτάζουμε κάτω από πολύχρωμα βεγγαλικά που θα φώτιζαν τον πιο γαλάζιο νυχτερινό ουρανό!
2017 και αντί να βρίσκομαι στην κόκκινη πλατεία κάθομαι μελαγχολικά στον καναπέ και κοιτάζω από το ανοιχτό πατζούρι τα άχρωμα βεγγαλικά να φωτίζουν τον άχρωμο ουρανό! Εκατό χρόνια μετά το άλμα στον ουρανό, εκατό χρόνια μετά από την επανάσταση που οδήγησε στην ίδρυση του πρώτου λαϊκού κράτους στον κόσμο από το κόμμα των Μπολσεβίκων υπό την καθοδήγηση του Βλαδίμηρου Λένιν, μήτε η χώρα των Σοβιέτ υπάρχει μήτε και το κόμμα των μπολσεβίκων!
2017! Σηκώνομαι και πηγαίνω προς το παράθυρο με το ανοιχτό πατζούρι! Τα βεγγαλικά συνεχίζουν να σκάνε στον ουρανό και αυτή τη φορά δίνουν χρώμα! Αυτή τη φορά τα βεγγαλικά σχηματίζουν στον ουρανό την σημαία του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο που έσβησε πια από τον χάρτη, την σημαία του κόμματος των μπολσεβίκων που δεν υπάρχει πια.
2017! Τα πυροτεχνήματα συνεχίζουν να πέφτουν! Η σημαία του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο συνεχίζει να συμπληρώνεται στον ουρανό! Κάτω από το σφυροδρέπανο σχηματίζονται τώρα τρία αστραφτερά κόκκινα γράμματα! ΚΚΕ! ΚΚΕ γράφει τώρα η σημαία του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο που σχηματίστηκε στον ουρανό!
2017 και το κόμμα των μπολσεβίκων δεν έπαψε να υπάρχει! Το κόμμα των μπολσεβίκων του Λένιν βάσταξε και βαστάει γερά τις Θερμοπύλες και μήτε που θ’ αφήσει τον εχθρό να περάσει!
2017 και το κόμμα του Λένιν, εκατό χρόνια μετά από την επίθεση των προλετάριων στον ουρανό, δεν έπαψε να υπάρχει!
2017 και το κόμμα του Λένιν, με ψηλά την αιματοβαμμένη σημαία του, με ψηλά τα πανανθρώπινα ιδανικά, με ψηλά τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού, συνεχίζει να στέκει όρθιο στο Μανιάκι και να προκαλεί τον Ιμπραήμ πασά να χτυπήσει!
2017! Εκατό χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση και η καρδιά του κόμματος του Λένιν χτυπάει μέσα στο σώμα του ηρωικού ΚΚΕ! Εκατό χρόνια μετά την επίθεση των προλεταρίων του Λένιν στους ουρανούς και το πνεύμα τους συνεχίζει να ζει μέσα στο κορμί του τιμημένου ΚΚΕ! Εκατό χρόνια από τον επαναστατικό δρόμο που ακολούθησαν οι σκλάβοι της πείνας στην Τσαρική Ρωσία και ο δρόμος αυτός μένει ζωντανός καθώς επάνω του περπατούν χιλιάδες Έλληνες κομμουνιστές και δίπλα τους χιλιάδες κομμουνιστές απ’ όλον τον κόσμο που μένουν πιστοί στα οράματα και τα ιδανικά του κόμματος του Λένιν!
2017! Εκατό χρόνια από τότε που ο Λένιν χάραξε το δρόμο, το κόμμα του μένει ζωντανό! Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, δείχνει το δρόμο για την απελευθέρωση από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο Λένιν, βαδίζοντας στον σοσιαλισμό χωρίς αυταπάτες!
2017! Μπορεί έτσι να ήρθαν τα πράγματα, αλλά έτσι δεν θα πάνε! Θα νικήσουμε! Κοντοζυγώνει η ώρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις