Στη ΝΔ και μνημόνια σκίζουν, άμα λάχει!

Έτοιμος για μονομερείς ενέργειες, για πράξεις χωρίς την έγκριση των δανειστών, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη του, χθες, στο δελτίο του ALPHA, όταν ρωτήθηκε εάν είναι αποφασισμένος να πάει «και σε μονομερείς ενέργειες»  απάντησε:
«Ελεγχόμενα, ναι και στο πλαίσιο το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητο για να στείλω ένα μήνυμα επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας»
Επίσης, αναφέρεται και σε συγκεκριμένες πράξεις, «ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών»
Ας αφήσουμε τα προηγούμενα μνημόνια. Ας μείνουμε μόνο στο τελευταίο, το οποίο ψήφισε η Νέα Δημοκρατία μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ. 
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».
Οι όροι «θα επικαιροποιούνται σε τριμηνιαία βάση, λαμβανομένης υπόψη της επιτευχθείσας προόδου όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις κατά το προηγούμενο τρίμηνο».
«Σε κάθε επανεξέταση, θα εξειδικεύονται πλήρως, με λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα, τα συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής και τα λοιπά μέσα για την επίτευξη αυτών των ευρύτερων στόχων που παρατίθενται στο παρόν έγγραφο».
«Η Ελλάδα υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο προϋπολογισμού για το επόμενο έτος έως τις 15 Οκτωβρίου εκάστου έτους μαζί με τις ανεξάρτητες μακροοικονομικές προβλέψεις στις οποίες βασίστηκε».
Μετά από αυτές τις υπενθυμίσεις είμαστε σίγουροι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να σκίσει και μνημόνια. Άμα λάχει, βρε αδερφέ… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις