Κάνει "πάσα" στην Κομισιόν

«Με ποιον τρόπο μπορούν χώρες όπως η Ελλάδα να στηριχτούν από τη Στρατηγική "Ευρώπη 2020", για μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού», ρωτάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παππούλης την Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «οι πολιτικές λιτότητας και η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει απαράδεκτα υψηλά ποσοστά πληθυσμού σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, με τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα να είναι 15 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα στην προ-κρίσης εποχή».
Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι η στρατηγική «Ευρώπη 2020» (συνέχεια της «Στρατηγικής της Λισαβόνας») έχει στον πυρήνα της όλα εκείνα τα μέτρα που περιλήφθηκαν και στα μνημόνια, και που τα τελευταία χρόνια ξεθεμελίωσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα χάριν της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων της ΕΕ.
Να θυμίσουμε ακόμα ότι η Κομισιόν είναι το «πρώτο βιολί» στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχονται οι λαοί των κρατών - μελών της ΕΕ. Και ότι φυσικά κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπου η φτώχεια «σπάει κόκαλα», είναι το κόμμα του κ. Παπαδημούλη.
Κατόπιν αυτών, ο καθείς αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητα ερωτήσεων όπως αυτή που απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας πάσα στην Κομισιόν να αγορεύσει υπέρ της συμβολής των αντιλαϊκών στρατηγικών στην ...αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας και του «κοινωνικού αποκλεισμού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις