Τοις κείνων χρήμασι πειθόμενοι

Κι εκεί που υπάρχει ένδεια στις δημοσιογραφικές τσέπες, απολύσεις κι απελπισία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις πολιτισμένες χώρες της Ευρωζώνης, εκτός απ' τη Ρωσία, που όταν έχει προβλήματα με μεγαλοδημοσιογράφους τούς εκτελεί με αδιευκρίνιστα ατυχήματα, έρχεται χρήμα. Πολύ χρήμα. Θα σωθούνε. Και χωρίς τα 300 ευρώ του τέως Κατρούγκαλου για να αναδυθούν στην μπλογκόσφαιρα. Οπου να 'ναι, οι αναίσχυντοι ειδήμονες θα πληροφορηθούν τα κατάλληλα προγράμματα στα οποία θα ζητούνται άτομα ή και γκρουπούσκουλα της «κοινωνίας των πολιτών» για να αναλάβουν την αγιογράφηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τι έχει να γραφτεί φανερά, αλλά και ύπουλα, τόσο ύπουλα ώστε το ρεπορτάζ μόδας να παίρνει διαστάσεις αντίστασης, δε λέγεται. Η σύγχρονη φιλοευρωπαία Πασιονάρια, λόγου χάριν, είναι η υψηλής ραπτικής μοδίστρα που αρνήθηκε να ντύσει τη νέα κυρία του κυρίου του πρώτου οίκου λευκής ιμπεριαλιστικής μόδας, που θεωρεί το αίμα κακόηθες γκράφιτι και το πασπαλίζει με τον επιθετικό προσδιορισμό λευκός, λευκή, λευκό.
Και μπορεί ο δικός μας ο Ζαριανόπουλος να τους είπε χυδαίους αντιδραστικούς αντικομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου εκστασιασμένοι συζητούσαν έκθεση για την «προπαγάνδα κατά της ΕΕ», αλλά αυτοί από κάτω στα έδρανα, πάω στοίχημα, κατάρτιζαν λίστες με πρόθυμους δημοσιογράφους, μπλογκάδες και διακεκριμένα μέλη της κοινότητας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, στους οποίους θα διοχετεύσουν τα αντι-αντιευρωπαϊκά κονδύλια προς αγιογράφησή τους.
Σ' αυτή την έκθεση μπήκαν στο αντιδραστικό μπλέντερ το ISIS κι οι κομμουνιστές, σ' έναν επικοινωνιακό διανοητικό πολτό που έχει στόχο να δηλητηριάσει χωρίς ίχνη και με κατάλληλες δόσεις κυρίως νεανικά μυαλά, οδηγώντας σε πρόωρο ιστορικό αλτσχάιμερ. Εχουν, μάλιστα, καθορίσει γεωγραφικά και τις πρώτες μάζες στόχους, που είναι κατά λέξη «πρώην μέλη του σοβιετικού μπλογκ». Δηλαδή, εκεί που εξέθρεψαν ναζί και νεοναζί, απ' την Ουκρανία έως τις Βαλτικές, ως πρώτο βήμα αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.
Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν έχουν ήδη φτάσει οι πρώτες υποσχέσεις για χρηματοδότηση της υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης προπαγάνδας, πέραν των γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΚΟ. Ξέρω, όμως, ότι ήδη στα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως για παράδειγμα μέχρι και γερμανικά τανκς στις Βαλτικές Χώρες, στις αναλύσεις διαφόρων τύπων, δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών, γίνεται συνεχής αναφορά στην «αναγκαστική αντίδραση» των καλών Ευρωπαίων, στην αλλαγή συνόρων λόγω Κριμαίας. Κι όλοι έχουν πάθει αμνησία στην αλλαγή συνόρων στη Γιουγκοσλαβία, μόλις πριν από 17 χρονάκια, που συμπυκνώθηκαν στις 17 ώρες διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού μας.
Μυρίζει αίμα. Διεθνών προδιαγραφών. Οι ελπίδες θα εναποτίθενται πότε στον Φιγιόν, πότε στον κάθε Αλέξη ή και Κυριάκο, που θα υπερασπίζονται με σθένος τις αρχές της ΕΕ των κλειστών συνόρων και θα αντιτάσσουν στον Εντι Ράμα το όραμα μιας Ευρώπης τόσο πολυπολιτισμικής, όπου έχουν θέση και οι πυραμίδες της Αιγύπτου και οι πυραμίδες των τραπεζών. Ωσπου τα άνεργα μειράκια και οι μακροχρόνιοι άνεργοι πατεράδες τους θα ενταχθούν σ' ένα ΝΑΤΟ-ευρωπαϊκό στρατό και θα πολεμήσουν τοις κείνων χρήμασι πειθόμενοι...

Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

Σχόλια

  1. ολο μλκιες γραφεις κ λες... οταν στα εσκαγαν απο τη Ρηγιλλης ηταν καλα ομως ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν τα επαιρνες απο τη Ρηγιλλης ηταν καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις