"Κυτίο παραπόνων" στο Μαξίμου

«Και νομίζω ότι η μάχη της πολιτικής ηγεμονίας εξάλλου κρίνεται πάντα στο πεδίο της καθημερινότητας (...) Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε, για πρώτη φορά, ένα ειδικό χαρτοφυλάκιο για θέματα καθημερινότητας (...) Για πρώτη φορά ένας υπουργός Επικρατείας θα επιφορτιστεί με το καθήκον της συγκέντρωσης παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών και θα αναλάβει να δημιουργήσει το μηχανισμό αλλά και τους θεσμούς επίλυσής τους. Ωστε οι συμπολίτες μας να νιώσουν ότι πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητά τους, ο καθημερινός τους αγώνας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια»!!!
Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο προκλητική η συγκεκριμένη αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
Τι λέει, δηλαδή; Μπορεί να τσακίζει το λαό με την πολιτική της η κυβέρνηση στερώντας του στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, να τον γονατίζει με τη φορολογία και τις εισφορές, να πετσοκόβει τις συντάξεις κ.ά., αλλά θα τοποθετήσει «κυτίο παραπόνων» στο Μαξίμου... Ουδόλως τους απασχολεί φυσικά το βάσανο και το παράπονο του λαού, για τα οποία εξάλλου ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό... Την εκτόνωσή του επιδιώκουν με κάτι τέτοια τερτίπια για να μην τη βρουν μπροστά τους με άλλον τρόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις