Βγάλε τη σκούφια σου

«Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με» θυμίζει η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ ότι «η αντιπολιτευτική της τακτική δεν της επιτρέπει να αναπτύσσει συγκροτημένη αντιπρόταση για συγκεκριμένα ειδικά θέματα και συνολικά για την κατεύθυνση της χώρας», ότι «βαλτώνει σε στάσιμα νερά της έλλειψης αντιπρότασης» και ότι αναπόφευκτα «ο δρόμος που καταλήγει είναι πάντα ο ίδιος, η επίκληση της νίκης στον εμφύλιο και ο αντικομμουνισμός», όπως έγραφε χτες φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Σωστή η επισήμανση ότι η ΝΔ δεν έχει αντιπρόταση για τα «μεγάλα» ζητήματα, που απασχολούν το κεφάλαιο, αφού υπηρετεί την ίδια στρατηγική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα αυτό ισχύει όμως και αντίστροφα.
Ελλείψει διαφορών στη στρατηγική, και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ, στήνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές.
Τι είναι, για παράδειγμα, το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών; Κάτι τέτοια είναι που μας θυμίζουν αυτό που με αγαλλίαση διαπίστωνε σε παλιότερο «εβδομαδιαίο δελτίο» του ο ΣΕΒ: «Παρά τις ιδεολογικές διαφορές, οι παρουσιάσεις των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης συγκλίνουν στην αναγκαιότητα ταχείας εξόδου από την κρίση και την ύφεση και τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εστιασμένο στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, με περισσότερο σχεδιασμό, λιγότερη παροχολογία και μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τους περιορισμούς του μνημονίου»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις