Ο Τσίπρας στη Βουλγαρία ... και η πραγματικότητα

"Συνεπώς η Ελλάδα και η Βουλγαρία μπορούν να αποτελέσουν ένα πρότυπο μιας εποικοδομητικής σχέσης συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μιας εποικοδομητικής σχέσης δύο χωρών που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά έχουν και έναν ευρύτερο ρόλο και θα πρέπει να λειτουργούν μέσα από συνεργασία προκειμένου να προασπίσουν τα αμοιβαία συμφέροντά τους.
....Στην κοινή δήλωση που υιοθετήσαμε αποτυπώνεται η πρόθεσή μας να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και μέσω τριμερών σχημάτων συνεργασίας, αξιοποιώντας την εμπειρία που η Ελλάδα έχει με άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.
...Συμφωνήσαμε σήμερα με τον πρωθυπουργό κ. Μπορίσοφ για την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους ενεργειακούς πόρους ώστε αυτοί να μην αποτελούν αιτία διχασμού και συγκρούσεων αλλά ευκαιρία συνεργασίας και ειρήνης.
Η δήλωση για την ενεργειακή συνεργασία που συμφωνήσαμε σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημασία που και οι δύο πλευρές αποδίδουμε στον τομέα αυτόν...".
Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας απ' τη Σόφια, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.
Τα λεγόμενά του συνιστούν μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η οποία λέει ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υπάρχουν στην ίδια πρόταση με την ειρήνη και τη σταθερότητα παρά μόνο για να υποδειχτούν ως υπονομευτές τους. Λέει, επίσης, ότι κολιγιές, όπως αυτή με το Ισραήλ, που ο πρωθυπουργός επικαλείται ως παράδειγμα προς μίμηση, έχουν λόγο ύπαρξης τόσο όσο παράγουν κέρδη και δεν έχουν καμία σχέση με συνεργασία αμοιβαία επωφελή για τους λαούς. Λέει ακόμα ότι στον καπιταλισμό οι ενεργειακοί πόροι αντί για ευλογία γίνονται κατάρα για τους ανθρώπους του μόχθου, αφού αποτελούν το μήλον της Εριδος για ισχυρά μονοπώλια, που δε διστάζουν να παραδώσουν κράτη και λαούς στην κόλαση του πολέμου αν πρόκειται να τους βάλουν στο χέρι, γιγαντώνοντας τα κέρδη τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις