Ψευτοδίλημμα

Με τον τίτλο «Ιστορίες επιχειρηματικής αγυρτείας» παρουσίασε η «Αυγή», στις 13 - 14/8/2016, ρεπορτάζ για τον όμιλο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».
«Υπέρογκες αμοιβές για τη διοίκηση παρά τις δυσθεώρητες ζημιές και τις ακόμη μεγαλύτερες οφειλές προς προμηθευτές, τράπεζες και Δημόσιο (...) Η ομώνυμη αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων είχε πήλινα πόδια», έγραφε.
Δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα τους προπαγανδίζουν τα περί «υγιούς επιχειρηματικότητας», λέγοντας ότι αυτήν υπηρετεί η πολιτική τους. Αλλοτε μιλούν για διαπλεκόμενους, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, άλλοτε για αγυρτεία κ.ο.κ. Σκόπιμη προπαγάνδα. Μιλά για «υγιή» και «άρρωστο» καπιταλισμό, ο «υγιής» συμφέρει και τους εργαζόμενους, το λαό, αφού η ανάπτυξή του φέρνει θέσεις εργασίας, καλούς μισθούς κ.λπ.
Καλό το παραμύθι, αλλά κρύβουν ότι αυτό το σύστημα είναι εχθρικό, εξοντωτικό και σάπιο έως το μεδούλι για τους εργαζόμενους. Κλέβει τη δουλειά τους, απ' αυτή βγαίνουν τα κέρδη. Μειώνει συνεχώς μισθούς για να αυξάνονται τα κέρδη. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία. Απελευθερώνει τις μαζικές απολύσεις όταν τις χρειάζεται το κεφάλαιο. Θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν καθημερινά όσο χρόνο τους χρειάζεται εξοντώνοντάς τους (ευέλικτη εργασία). Και τους θέλει εντελώς απροστάτευτους. Κρύβουν ότι καπιταλιστικές επενδύσεις χωρίς κρατικό χρήμα δε γίνονται.
Αυτά κάνει και αυτή η κυβέρνηση στο όνομα του «υγιούς» καπιταλισμού. Απάτη, λοιπόν, το ψευτοδίλημμά της για να χειραγωγεί στην αστική πολιτική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις