Για τις μπίζνες του κεφαλαίου

Κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος υπηρετεί καλύτερα, αποδοτικότερα, την υπόθεση αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, την περιλάλητη επιχειρηματικότητα, την «εξωστρέφεια» των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, τα κομπρεμί τους με κεφάλαια του εξωτερικού.
Στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια σπεύδουν να δώσουν απαντήσεις, όπως ότι εντός του 2016 έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματίζονται 12 Μεικτές Διυπουργικές Επιτροπές (ΜΔΕ) κι έχουν ήδη γίνει επιχειρηματικές αποστολές σε 6 χώρες μέχρι τώρα, ενώ προγραμματίζονται άλλες 10 έως το τέλος της χρονιάς.
Ταυτόχρονα, και προκειμένου να αναδείξουν τη χρησιμότητά τους για το κεφάλαιο, σε σύγκριση με τα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων, οι σημερινοί κυβερνώντες σημειώνουν ότι κατά την περίοδο από το 2010 έως και το 2014 είχαν πραγματοποιηθεί, αθροιστικά, 14 ΜΔΕ και 13 εμπορικές αποστολές...
Λογικό να κοντράρονται και να μετρούν ο ένας τις επιδόσεις του άλλου. Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους σύμπλευσης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εκεί θα μετρηθούν: Στο ποιος στηρίζει καλύτερα τις μπίζνες του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις