Κροκοδείλια δάκρυα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε χτες τη Λίμνη Ευβοίας. Μεταξύ των άλλων ζήτησε να στηριχτούν άμεσα οι ρητινοσυλλέκτες ώστε να αποκατασταθεί το εισόδημά τους!!!
Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά, που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα ρητινεύσιμου πευκοδάσους, είναι βέβαιο ότι πολλοί θα χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ρητινοπαραγωγούς. Αλλωστε, στην παραγωγή ρητίνης απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι στη Βόρεια Εύβοια και αντλούν από κει το μοναδικό εισόδημά τους, δεν είναι να τους αγνοεί κανείς, αποτελούν για τους ντόπιους πολιτευτές των αστικών κομμάτων σημαντικό μέρος της δεξαμενής απ' όπου αλιεύουν ψήφους. Μόνο που τα λόγια συμπάθειας που εκστομίζουν είναι πέρα για πέρα υποκριτικά, όπως πολύ καλά γνωρίζουν και οι ίδιοι οι ρητινοπαραγωγοί.
Χρόνια τώρα τα αιτήματά τους αρχειοθετούνται στον ...κάλαθο των αχρήστων, τα προβλήματά τους είναι βουνό αφού έχουν φτάσει σχεδόν να δουλεύουν τζάμπα, με την τιμή της ρητίνης να κατρακυλά, όπως διαπιστώνουν όταν αποφασίζει ο βιομήχανος - έμπορος να τους πληρώσει, ενώ η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν απ' το κράτος για την εξαιρετικά σημαντική δουλειά καθαρισμού των δασών που κάνουν μειώνεται ολοένα και καθυστερεί απελπιστικά πολύ να καταβληθεί.
Με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων εξωθούνται μακριά απ' το δάσος, αφού η ρητίνευσή του καθίσταται πλέον ασύμφορη. Χρόνια τώρα προειδοποιούν ότι η απομάκρυνσή τους απ' το δάσος θα του στερήσει τους φυσικούς του προστάτες. Η πρόσφατη πυρκαγιά έρχεται να τους επιβεβαιώσει με δραματικό τρόπο. Σ' αυτό το πλαίσιο, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη ισοδυναμούν με πρόκληση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις