Το μαύρο άσπρο

Ενα έξοχο δείγμα τού πώς μετατρέπει κανείς το μαύρο σε άσπρο δίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, με άρθρο της στην «Αυγή». Γράφει μεταξύ άλλων: «Ο αναχωρητισμός στα δύσκολα δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς (...) Το ιστορικό φορτίο που έχουμε επωμισθεί είναι βαρύ, αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε. Πώς; Με μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία και με ένα κόμμα ανοικτό, που συμμετέχει στα κοινωνικά κινήματα (...) "ριζωμένο" στην κοινωνία (...) Υπάρχει κοινωνική ανάγκη σήμερα για ένα κόμμα "καθαρό", "αριστερό", οχυρωμένο πίσω από την ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας, με καταγγελτικό λόγο, ή για ένα κόμμα ικανό να εμπνεύσει, να ενώσει και να κινητοποιήσει τον λαό για μια δημιουργική πορεία εξόδου της χώρας μας από την επιτροπεία, δημιουργώντας το όραμα για μια κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης;».
Εν ολίγοις, ο συμβιβασμός και η υποταγή είναι αρετή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εμφυσήσει σε όλο το λαό, κάνοντάς τον στυλοβάτη όσων τον τσακίζουν! Η συνέπεια σε αρχές και αξίες, η πίστη στο δίκιο του λαού και η υπηρέτησή του συνιστούν «αναχωρητισμό», αντιθέτως το να υπηρετείς τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τσακίζοντας το λαό συνιστά επιλογή ...για δημιουργική πορεία εξόδου της χώρας απ' την επιτροπεία, εμπνεόμενη απ' το όραμα της δικαιοσύνης και της ισότητας...
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση γράφουν νέα λεξικά μπας και βρουν εκεί μια θέση αλλού και όχι στο λήμμα της πολιτικής απατεωνιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις