"Διέξοδο" βλέπει η "Αυγή" ... επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» είναι από αυτά που δύσκολα θα ξεχαστούν. Με ένα μεγάλο λογότυπο της εταιρείας «Μαρινόπουλος» να δεσπόζει, η εφημερίδα πανηγυρίζει:
«Διέξοδος για εργαζόμενους - προμηθευτές. Το "πράσινο φως" της Alpha Bank προοιωνίζεται την τελική έγκριση του σχεδίου διάσωσης - εξαγοράς που έχει υποβάλει ο Σκλαβενίτης σε τράπεζες και κυβέρνηση».
Οπως εξηγεί στη συνέχεια η εφημερίδα, «αποφασιστικό βήμα για τη διάσωση του δικτύου του Μαρινόπουλου, των 11.000 εργαζομένων, των προμηθευτών, καθώς και για τη σταθεροποίηση της αγοράς, θεωρείται η χθεσινή έγκριση από το ΔΣ της Alpha Bank του σχεδίου που έχει υποβάλει η εταιρεία Σκλαβενίτης προς τους εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. Και αυτό διότι η απόφαση της Alpha Bank προεξοφλεί ανάλογες αποφάσεις - πιθανότατα και σήμερα - από την Εθνική και την Πειραιώς (...)».
Η «Αυγή» πανηγυρίζει για μια επιχειρηματική συμφωνία, που γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο τη διασφάλιση και επέκταση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων στον κλάδο του Εμπορίου και καλεί τους εργαζόμενους να πανηγυρίσουν κι αυτοί, προβάλλοντας το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου ως «διέξοδο» για τους ίδιους και τους προμηθευτές.
Η «Αυγή» αναλαμβάνει να θολώσει τα νερά και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα άλλα δικαιώματα και ενώ ανάλογες εξαγορές στο παρελθόν αποτέλεσαν αφετηρία για ένταση της εργοδοτικής επίθεσης σε βάρος όλων των εργαζομένων. Αντί, λοιπόν, οι εργαζόμενοι να ...φιλάνε το χέρι των τραπεζών και του Σκλαβενίτη, που τους δίνουν τάχα διέξοδο με την εξαγορά, όπως έμμεσα τους καλεί να κάνουν η «Αυγή», το συμφέρον τους είναι να παραμένουν σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για νέους αγώνες. Να δυναμώσουν τη συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα και στα κλαδικά συνδικάτα, που έχουν αποδείξει τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητά τους να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις