Το "τσουνάμι" της χειραγώγησης

Η «Αυγή της Κυριακής» δεν κρατιόταν σχετικά με το νέο «τσουνάμι της αλλαγής» που θα ερχόταν με αφορμή τις επαναληπτικές εκλογές στην Ισπανία και την άνοδο της νέας σοσιαλδημοκρατίας, της συμμαχίας των «Ποδέμος» με τη συμβιβασμένη «Ενωμένη Αριστερά».
Θαυμάστε ...γλαφυρότητα: «...από τις παλίρροιες για την Υγεία και την Παιδεία, την αξιοπρέπεια και την εργασία, ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας και προοπτικής θα πνίξει στις κάλπες τον βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό του Ραχόι, αποδεικνύοντας ότι στον καιρό της κρίσης υπάρχει μια μόνη διέξοδος και αυτή λέγεται Αριστερά, παρά τα διαφορετικά της ονόματα, κόμματα και πρόσωπα στην Ισπανία, τη γειτονική Πορτογαλία ή την απόμακρη Ελλάδα».
Ολος αυτός ο λυρισμός για να προβληθεί το «παραμύθι» της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού. Στο έργο της χειραγώγησης η κυβερνητική φυλλάδα έχει όντως διαπρέψει. Μόνο που και η ελληνική πραγματικότητα της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, του τρίτου «αριστερού» μνημονίου, είναι εδώ και πεισματάρικα την διαψεύδει.
Το δε αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, όπου η νέα σοσιαλδημοκρατία των «Ενωμένοι Μπορούμε» δεν νίκησε την παλιά των Σοσιαλιστών για να γινόταν καλύτερα το παζάρι της «αριστερής» χειραγώγησης, δεν πτοεί την «Αυγή», που συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες περί του «νέου που θα διώξει το παλιό».
Πάντως, για τους λαούς είναι καιρός να σταματήσουν να παραμυθιάζονται και να οδηγήσουν την πάλη τους σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις