Δίχτυ ασφαλείας

Εγραψε χτες η «Αυγή»:
«Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα που χτίζεται τώρα, θα έχει δίχτυ ασφαλείας και στα Εργασιακά (...) όπως αποδείχθηκε και στο Ασφαλιστικό, οι κοινωνικοί φορείς, τα θεσμικά όργανα, αλλά και τα συλλογικά σωματεία εργοδοτών και εργαζομένων μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικό τείχος προστασίας, απέναντι σε κάθε παράλογη απαίτηση που τυχόν εγερθεί είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό».
Τώρα άνεργοι και εργαζόμενοι ας κοιμηθούν ήσυχοι, η τύχη τους δουλεύει. Η κυβέρνηση, λέει, θα προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα όπως τα ασφαλιστικά, δηλαδή θα τα τσακίσει. Οι εργοδοτικές οργανώσεις που δήθεν καλούνται απ' την κυβέρνηση μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων να τα διασφαλίσουν, ήδη απαιτούν προσαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων στην ανταγωνιστικότητα και το κέρδος. Το είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στη γενική τους συνέλευση, καλώντας τούς εργαζόμενους σε συναίνεση στις απαιτήσεις τους για ανάπτυξη, δηλαδή για παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης.
Στην ίδια κατεύθυνση συζητά και η ομάδα των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στην Ελλάδα, προετοιμάζοντας τις νέες ανατροπές στα Εργασιακά από κοινού με τους εργοδοτικούς φορείς και την κυβέρνηση για την επόμενη «αξιολόγηση».
Η πείρα από το Ασφαλιστικό δείχνει πως το δίχτυ ασφαλείας είναι για το κεφάλαιο. Απλώς αναζητούνται και πρόθυμοι εργατοπατέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για να στηρίξουν μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο» τις αναδιαρθρώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις