Κάνουν τη δουλειά τους ...

«Αναξιοπιστία» απέναντι στους επενδυτές, «διχογνωμίες» και πολλές «διαφορετικές γραμμές» καταλογίζει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η ΝΔ, με αφορμή τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, η επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά και άλλα.
Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Ελληνικού, άλλα στελέχη της κυβέρνησης υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση με το επιχείρημα ότι «πέτυχαν» καλύτερους όρους από τους προηγούμενους και άλλα την ξορκίζουν, παρουσιάζοντάς την σαν το «αναγκαίο κακό», το οποίο σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να είχε συμβεί με καλύτερους όρους για το κράτος.
Για το ΦΠΑ στα νησιά, από τη μια, η κυβέρνηση ψηφίζει σύσσωμη την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών και, από την άλλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την αύξηση.
Ολα αυτά, βέβαια, μόνο διχογνωμία και αναξιοπιστία δεν συνιστούν για την κυβέρνηση. Είναι επιλογή της να θολώνει τα νερά απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό για να απορροφά τις αντιδράσεις.
Το «μότο» της κυβέρνησης είναι περίπου το εξής: «Παρέλαβα χάος, είμαι αναγκασμένη να πάρω αντιλαϊκά μέτρα, αλλά το κάνω με πιο ήπιο τρόπο από τους προηγούμενους».
Γι' αυτό, από τη μια, ψηφίζουν ό,τι επιτάσσει η κερδοφορία του κεφαλαίου και, από την άλλη, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι τάχα το κάνουν με βαριά καρδιά, καλλιεργώντας και την προσδοκία ότι στο αόριστο μέλλον θα νομοθετήσουν μέτρα ακόμα και για την αντιστροφή της κατάστασης!
Είναι πραγματικά αδίστακτοι και γι' αυτό επιλέχθηκαν από το κεφάλαιο να πάρουν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και να βγάλουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις