Το θράσος του καναλάρχη ...

Το θράσος με το οποίο ο καναλάρχης-αφεντικό «κλωτσοκόπησε» τους δημοσιογράφους – υπαλλήλους του δημοσία θέα, δεν οφείλεται ούτε στην δική του αψύτητα, ούτε στην δουλικότητα των υπαλλήλων του, οι οποίοι ένα χρόνο πριν με δάκρυα στα μάτια του εύχονταν χρόνια πολλά, οι οποίοι στις σχολές δημοσιογραφίας, όπου διδάσκουν, παραδίδουν μαθήματα υποταγής στα αφεντικά και  οι οποίοι κατά την ώρα που δέχονταν την επίθεση του αφεντικού τους, με κάθε τρόπο τον παρακαλούσαν να σταματήσει να τους κλωτσάει γιατί δεν κατάλαβε καλά αυτά που έλεγαν και τα οποία μόνο επικίνδυνα για τα συμφέροντά του δεν ήταν.
Το θράσος με το οποίο το αφεντικό έφτυσε κατάμουτρα τους δούλους του καλώντας τους να κάνουν το σταυρό τους για τα κόκαλα που τους πετάει και να μην τολμούν ούτε στ’ αστεία να ψελλίζουν κουβέντες σε βάρος των αφεντικών, εκπορευόταν από τη στάση του λαού! Το φτύσιμο και οι κλωτσιές δεν απευθύνονταν στους δημοσιογράφους του, αλλά στον λαό, ο οποίος έφαγε για μια ακόμα φορά του παραμύθι των αφεντικών και αντικατέστησε το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό τους με αυτόν που αυτοαποκλήθηκε αριστερός και που τα παπαγαλάκια του συστήματος τον παρέστησαν ως αριστερό. Η θρασύτητα του αφεντικού οφείλεται στην ανοχή του λαού να περνάνε όλο και σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα προς όφελος των αφεντικών με δεξιό, κεντρώο ή αριστερό πρόσημο κι ο λαός αντί να τους πάρει με τις κλωτσιές να συζητάει αν θα τον σφάξουν με δεξιά ή αριστερά συναισθήματα! Το θράσος του αφεντικού οφείλεται στην υποχωρητικότητα του λαού μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα και στην προσχώρησή του στο «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»!
Η επίθεση που πραγματοποίησε το αφεντικό στους υπαλλήλους του με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, έλεγε κατάμουτρα στον λαό ότι τα όσα του έλεγαν και του λένε οι παπαγάλοι του συστήματος είναι όσα τα αφεντικά θέλουν να ακούσει ο λαός. Ο καναλάρχης-αφεντικό φώναξε κατάμουτρα στον λαό ότι τα αφεντικά τον δουλεύουν ψιλό γαζί με το πολιτικό τους προσωπικό και τους δημοσιογράφους τους. Το αφεντικό φώναξε στον λαό ότι όσο τα αφεντικά θα κατέχουν τον πλούτο ο λαός θα βγάζει τον σκασμό με δεξιό, κεντρώο ή αριστερό διαχειριστή της εξουσίας τους.
Γιατί τα έκανε όλα αυτά τόσο απροκάλυπτα το αφεντικό;! Γιατί ο λαός του έδωσε το δικαίωμα να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει ότι και να συμβεί! Στο χέρι του λαού είναι να τον διαψεύσει ή να τον επιβεβαιώσει! Γιατί αν περιμένει από τους υπαλλήλους του αφεντικού, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι θα περιμένει πολλούς αιώνες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις