Συγκέντρωση στήριξης του Τσίπρα με την ονομασία "Παραιτηθείτε" ...

Τουλάχιστον ένα χρόνο ζωής ακόμα έδωσε η χθεσινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στην κυβέρνηση Τσίπρα! Αν αμφιβάλει κανείς μπορεί να παρακολουθήσει τα όσα έλεγαν οι παρευρισκόμενοι στους δημοσιογράφους που έπαιρναν συνεντεύξεις. Να φύγουν αυτοί για να έρθουμε εμείς! Ποιοι εμείς όμως;! Αφού ήταν μια συγκέντρωση χωρίς κόμματα, χωρίς συνδικάτα και χωρίς χρώματα! Ακριβώς σαν και τις πλατείες που εκκόλαψαν τους σημερινούς κυβερνήτες και τους φασίστες! Οι σημερινές πλατείες είναι τόσο ακομμάτιστες όσο ήταν και οι τότε συνάξεις του αποπροσανατολισμού! Είναι ακομμάτιστες αλλά καλεί σε συμμετοχή σ’ αυτές ο αντιπρόεδρος Άδωνις! Ο άνθρωπος που μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των λεφτάδων έφτασαν τον Ελληνικό λαό στο χείλος του γκρεμού, που έδωσαν την σκυτάλη στον Ελπίδα για να ρίξει τον λαό στον γκρεμό, είναι αυτοί που τώρα διεκδικούν να ξαναπάρουν την διακυβέρνηση για να θάψουν φαίνεται τους πεταγμένους στον γκρεμό μήπως και έχει απομείνει κανένας ζωντανός και τους ξεφύγει!
Ποιοι μαζεύτηκαν χθες στο κίνημα «Παραιτηθείτε»;! Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωναν υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα! Οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»! Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν πλάτες στους Συριζαίους για να τσαλαπατήσουν το «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα! Οι ίδιοι μαζί με κάποιους πρώην Συριζαίους, οι οποίοι διαφέρουν τόσο πολύ από τους οπαδούς του Άδωνι, ώστε δεν έβγαλαν κι αυτοί άχνα για την ταχυδακτυλουργική μετατροπή του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ».
Που ήταν όλοι αυτοί όταν οι ταξικές δυνάμεις έδιναν τη μάχη για να μην περάσει το 3ο μνημόνιο, για να μην κοροϊδέψουν τον λαό στο δημοψήφισμα που έλεγε «ΟΧΙ στα μνημόνια των Ευρωπαίων, ΝΑΙ στα μνημόνια των Συριζαίων»;! Που ήταν όλοι αυτοί όταν οι ταξικές δυνάμεις έδιναν την μάχη για την επιτυχία των απεργιών;! Ήταν απέναντι από τις αγωνιστικές δυνάμεις στο πλευρό όπως πάντα του κεφαλαίου! Ήταν αυτοί που τους φτάνει να μπορέσουν να βολέψουν μόνο το τομάρι τους! Είναι αυτοί που λένε «μακριά από μένα κι ας είναι και μία πιθαμή!
Γιατί λοιπόν να διώξει ο λαός τους νέους ταγούς της εξουσίας και να φέρει τους παλιούς;! Δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο και δεν θα το κάνει! Ίσα-ίσα, κάτι τέτοιες συγκεντρώσεις των Αδώνιδων, που τον έγδαραν, θα κάνουν τον λαό να βλέπει τον απατεώνα Ελπίδα, ο οποίος κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έταξε, ως τον μόνο που μπορεί να τον γλιτώσει και μάλιστα την ώρα που τον γδέρνει ζωντανό!
Δεν υπήρχαν χθες στην πλατεία και καλοπροαίρετοι άνθρωποι;! Μπορεί και να υπήρχαν, αλλά έχει γίνει ανυπόφορη αυτή η καλή προαίρεση! Με τέτοιους και με τέτοιους καλοπροαίρετους φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε και στη ράχη ακριβώς των καλοπροαίρετων πατάνε και οι ταγοί της εξουσίας για να μας λιώσουν! Φτάσαμε να λέμε το ψωμί ψωμάκι, φτάσαμε να ζούμε χωρίς φως και νερό, φτάσαμε ένα βήμα από το να μας πετάξουν στο δρόμο και πρέπει να χαϊδεύουμε τον κάθε κουτοπόνηρο τυχοδιώκτη, δίνοντάς του δικαιολογητικά καλής προαίρεσης και απαλλαγή λόγω βλακείας! Αυτά μας τέλειωσαν, όπως μας τέλειωσε και η υπομονή! Δεν γίνεται χιλιάδες λαού να περιμένει από μέρα σε μέρα τον πλειστηριασμό της κατοικίας του και εμείς να δικαιολογούμε τους χαχόλους που κατεβαίνουν στους δρόμους παριστάνοντας τους χαζούς και μάλιστα με πρόσφατο παράδειγμα τις πλατείες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να μας γδάρει! Μια περίεργη προσέγγιση της βλακείας! Να ανέχεσαι τον κάθε βλάκα να σε φωνάζει γραφικό κι εσύ να του απαντάς «αχ τι ωραία που τα λέτε κύριε Κώτσιο μας, αλλά δεν είμαστε τόσο γραφικοί, κάτσε να σου εξηγήσω»!
Σε λίγο οι πλειστηριασμοί, αν ο λαός δεν τους βάλει φρένο και ξεπέσει ξανά σε κινήματα των πλατειών, σε «Παραιτηθείτε», «Ταμπουρωθείτε», «Ξεβρακωθείτε» κι άλλα τέτοια, θα δώσουν και θα πάρουν! Σε λίγο καιρό αν ο λαός δεν τσακίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα θα μας αφήσουν να ζούμε με νερό και ψωμί σε παραπήγματα, όπως αυτά που περιγράφει ο Ζολά στο Ζερμινάλ, σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Γι’ αυτό δεν έχω κι εγώ άλλο κουράγιο να «δώσω λέξες παρηγοριά, παρά μαχαίρι σ’ ολουνούς, που καθώς το μπήγω μες στο χώμα γίνεται φως, γίνεται νους»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις