Καρά σεβντά ...

Κάτι από τη γνωστή τηλεοπτική σαπουνόπερα με τα πολλά επεισόδια, τα «πάνω» και τα «κάτω» της και το σίγουρο τέλος, θυμίζει ο μεγάλος «σεβντάς» του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Δεν είναι μόνο οι πρόσφατες φιλοφρονήσεις στο συνέδριο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, όπου παρίστατο και ο πρωθυπουργός, ούτε οι επισκέψεις και τα «γλυκόλογα» του ηγέτη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πλέον, είναι και οι στήλες του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή», απ' όπου μάθαμε από τα στελέχη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πως «το ΚΕΑ και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ - η μόνη κυβέρνηση της Αριστεράς στην ΕΕ - οφείλουν να έχουν στρατηγική μετατόπισης της σοσιαλδημοκρατίας αποκλειστικά προς τα αριστερά, με κυβερνητικά έργα και όχι με απλές διακηρύξεις», ενώ χρειάζονται «πρωτοβουλίες που να ωθούν δυνάμεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων σε μια τοποθέτηση έναντι της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης πολιτικής».
Κι εντάξει, δικαιολογημένος ο σεβντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το παραμύθι για τη σοσιαλδημοκρατία που τάχα αλλάζει επί το φιλολαϊκότερο, δεν κάνει ούτε για απογευματινή σαπουνόπερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις