Αλλαγή σελίδας ...

"Γυρίζουμε σελίδα", "σπάμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας", "νέα εποχή", "στροφή της χώρας με δίκαιη ανάπτυξη" και πάει λέγοντας...
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα, με τα οποία ντύνει την προπαγανδιστική του καμπάνια ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να παρουσιάσει το μαύρο της πολιτικής που υπηρετεί σαν άσπρο.
Δυστυχώς για τα στελέχη της συγκυβέρνησης και για όσους ακατάπαυστα τους δίνουν συγχαρητήρια για το έργο τους, όπως ο ΣΕΒ, ο Ντάισελμπλουμ, ο Γιούνκερ κ.λπ., η χώρα έχει αλλάξει πολλές "σελίδες" τα τελευταία χρόνια.
Η πραγματικότητα, μετά από κάθε "στροφή", ήταν ακόμα χειρότερη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και το ίδιο σενάριο ζούμε και τώρα: Η "νέα εποχή" πάει πακέτο με τη μονιμοποίηση της φοροληστείας, τις αυτόματες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία και Παιδεία, τις ομαδικές απολύσεις και άλλα τόσα για τη "δίκαιη" καπιταλιστική ανάπτυξη.
Πείρα υπάρχει μπόλικη: "Νέα εποχή" δεν μπορεί να έρθει από τις κυβερνήσεις που η κάθε μία παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη για να συνεχίσει το έργο της.
Η Ελλάδα θα "αλλάξει σελίδα" μόνο όταν ο λαός πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όταν αποκτήσει την εξουσία στον πλούτο του και ξεφορτωθεί τα παράσιτα που του τον κλέβουν. Μόνο τότε η ανάπτυξη θα είναι δίκαιη και για λογαριασμό του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις