Η "ΕφΣυν" ερωτεύτηκε ... τον TAP!

Σκίτσο μου που "κόπηκε" από την "ΕφΣυν"
την Παρασκευή 13/5. Αν προσβάλλει "την αισθητική,
το ήθος και τις ευαισθησίες της εφημερίδας"
ή πρόκειται περί λογοκρισίας,
η επιλογή δικιά σας..
Πέτρος Ζερβός
Με ένα ειρωνικό σχόλιο απαντάει η "Εφημερίδα των Συντακτών" ("ΕφΣυν") και ο αρθρογράφος Γ. Π. στη θέση του ΚΚΕ για τον αγωγό TAP, όπως διατυπώθηκε από τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σύμφωνα με την οποία μόνο μια άλλη εξουσία, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στον ορυκτό πλούτο της χώρας, μπορεί να αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα προς όφελος του λαού και να συνάψει συμφωνίες πραγματικά αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες.
Δεν θα μπούμε στον κόπο να εξηγήσουμε στην εφημερίδα και τον αρθρογράφο της αυτή τη θέση του ΚΚΕ, την οποία σχολιάζουν με τον τίτλο "TAP μόνο στο σοσιαλισμό". Διότι ούτε μπορούν ούτε πολύ περισσότερο θέλουν να την κατανοήσουν. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε να σκεφτούν στοιχειωδώς έξω από τα όρια του καπιταλιστικού "μονοδρόμου". Πιο πιθανό να βγει ο ήλιος από τη δύση!
Θα τους θυμίσουμε, όμως, τι έλεγαν οι ίδιοι για τον TAP, όταν τον συμφωνούσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά: "Η κυβέρνηση πασχίζει με φιέστες - με Κινέζους και Αζέρους - να βγει από το αρνητικό κλίμα στο οποίο βουλιάζει".
Σήμερα, βέβαια, δεν υπάρχουν φιέστες και άλλα τέτοια και ο TAP έγινε καλός, όπως και το μνημόνιο, προβάλλεται ως "πεντακόσια χιλιόμετρα... ανάπτυξη", "ισχυρή στήριξη στην οικονομία", "θέσεις εργασίας" κ.λπ. Και, φυσικά, προβάλλονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στα εγκαίνια για "έργο μείζονος οικονομικής και γεωστρατηγικής σημασίας", μαζί με τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ.
Τα παλιά τα κάνανε γαργάρα και μάλιστα με aquaforte. Οπως ξεχάστηκαν και τα μνημόνια και όλα τα υπόλοιπα, στα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ισως, βέβαια, στην "ΕφΣυν" έχουν κοντή μνήμη και ξέχασαν τι έλεγαν. Είμαστε, όμως, εμείς εδώ για να τους το θυμίζουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις