Ο "κόφτης" ...

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την αρχή της διακυβέρνησής της προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να εμπαίζει, να εξαπατά, να αποπροσανατολίζει και να παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό, ώστε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που ανέλαβε να κάνει, δηλαδή να περάσει όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά - αντιλαϊκά που δεν μπόρεσαν οι
προηγούμενοι ευρωπαϊστές, με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.
Προσφιλής της μέθοδος τα «βαφτίσια» με κουμπάρους το γνωστό «μνημονιακό και το αντιμνημονιακό» τσούρμο και σύσσωμα τα Μέσα Μαζικής Συσκότισης.
Έτσι η τρόικα έγινε «θεσμοί», η δανειακή σύμβαση δεν είναι μνημόνιο, η παράταση του μνημονίου έγινε «πρόγραμμα - γέφυρα», τέλος στη λιτότητα, αλλά ο λαός να ζει με λιτό βίο, με αξιοπρέπεια (!) και ο «αυτόματος κόφτης»... δεν είναι μνημόνιο δίχως τέλος!
Χωρίς ντροπή, η κυβέρνηση, πανηγυρίζει και αποθεώνει την απόφαση του Eurogroup, που προβλέπει και τον «κόφτη», δηλαδή έναν μόνιμο μηχανισμό επιβολής αντιλαϊκών μέτρων (λεπίδι στους μισθούς, στις συντάξεις στις κοινωνικές δαπάνες, αύξηση φόρων) πάνω στα ήδη υπάρχοντα που κάθε μέρα φτωχοποιούν νέες μάζες εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νέων και γυναικών της λαϊκής οικογένειας.
Η οργάνωση της πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η λαϊκή συμμαχία και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής, της ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με τις λυκοσυμμαχίες τύπου ΕΕ και ΔΝΤ, μπορούν να αποτελέσουν εκείνο τον «κόφτη», με τον λαό στην εξουσία, που θα τους «κόψει» τα πόδια της εκμετάλλευσης και θα βάλει οριστικό τέλος στη φτώχεια, στην ανεργία και στα μνημόνια χωρίς ημερομηνία λήξης.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις