Μένει το ΔΝΤ ... που έφευγε!

Μόλις πριν από λίγες μέρες, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαιναν στα κεραμίδια, καταγγέλλοντας τις "παράλογες απαιτήσεις" του ΔΝΤ και υπογραμμίζοντας ότι το Ταμείο δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται στα της ΕΕ, η οποία μόνη της πρέπει να λύνει τα προβλήματά της. Το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΔΝΤ πυροδοτήθηκε περαιτέρω απ' τη διαρροή των συνομιλιών αξιωματούχων του μέσω των Wikileaks.
Ομως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ότι υποβολέας αυτής της στάσης απέναντι στο ΔΝΤ δεν ήταν ποτέ η έγνοια τους για τα λαϊκά συμφέροντα που με μεγάλη ευκολία τσακίζουν, νομοθετώντας αράδα τα αντιλαϊκά μέτρα. Οτι οι αντιθέσεις και οι κόντρες ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την κυβέρνηση να συντάσσεται πότε με το ένα και πότε με το άλλο (υπήρξε και περίοδος που κάθε αναφορά τους στο ΔΝΤ έσταζε μέλι...), δεν γίνονται για να ελαφρύνει το βάρος του λαού, αλλά για συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς το λαό, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απ' τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι "η παρουσία του ΔΝΤ είναι κάτι που πρέπει να την πάρουμε ως δεδομένη", πως "δεν είμαστε εμείς αυτοί που εγείρουμε το θέμα της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα" και πως "θέλουμε το ΔΝΤ να ασκήσει τώρα πίεση στους Ευρωπαίους για μία ελάφρυνση χρέους, αφού εμείς έχουμε συμφωνήσει στο στόχο του 3% για δημοσιονομική προσαρμογή...".
Δηλαδή, αφού τα "παράλογα μέτρα", που ζητούσε τάχα μόνο το Ταμείο, ψηφίστηκαν στη Βουλή και μάλιστα με πανηγυρισμούς απ' την κυβερνητική πλειοψηφία, τώρα το ΔΝΤ έγινε και πάλι "φίλος μας" στην υπόθεση της διευθέτησης του χρέους. Μιας διευθέτησης για την εξοικονόμηση παραπέρα πόρων για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα, που θα έρθει πάνω στο σωρό ερειπίων των δικαιωμάτων του λαού, προσθέτοντας κι άλλα, αφού είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Υ.Γ.: Για την ιστορία, να θυμίσουμε τι δήλωνε ο κ. Παππάς τον περασμένο Δεκέμβρη, κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη: "Δεν ζητήσαμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της" (...) "Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικές".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις