Βοηθεια μας! Ο Παϊσιος προστατης των Διαβιβασεων, με αποφαση Καμμενου...

Στα χρόνια της κρίσης η «αριστερή» επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή ολοταχώς στο μεσαίωνα, με ενδιάμεσο σταθμό τον αντικομμουνισμό με εμφυλιοπολεμικές αναφορές
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή με τις «μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες», αυτή που παίρνει αντιλαϊκά μέτρα και υπογράφει μνημόνια με δάκρυα στα μάτια και πόνο στη ψυχή, έχει επιλέξει, από την αρχή της θητείας της, να  διαλύσει τις αντιστάσεις του λαού, μαζί με τους εκβιασμούς, τους εκφοβισμούς, τον αυταρχισμό, την εξαπάτηση, χρησιμοποιεί τις δεισιδαιμονίες, την επιστροφή στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα, πότε, σε συνεργασία με την Εκκλησία, υποδεχόμενη με τιμές αρχηγού κράτους, ιερά λείψανα, το Αγιο Φως, Εικόνες, δέντρα που ματώνουν και πότε ψάχνει και επιστρατεύει Αγίους, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όπου επιχειρεί, με πλάγιους τρόπους, να συκοφαντήσει τους αγώνες του λαού μας, να ευνουχίσει την ιστορική μνήμη, να αποχαυνώσει τη νεολαία μας και να δικαιώσει τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου μας.
Προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων ανακηρύχτηκε, σύμφωνα με ανάρτηση του kranosgr, ο Αγιορείτης νέος  Άγιος της Εκκλησίας Γέροντας Παΐσιος. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Υπουργό, λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως Διαβιβαστή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.
Έτσι πλέον μετά την Αεροπορία Στρατού και το Πυροβολικό, τον προφήτη Ηλία και την Αγία Βαρβάρα αντίστοιχα, και το όπλο των Διαβιβάσεων απόκτησε τον δικό του προστάτη.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες έχει ήδη κατατεθεί πρόταση από το ΓΕΣ προς το ΓΕΕΘΑ και αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη το επόμενο διάστημα μιας και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού.
Η υποψηφιότητα του Παΐσιου είχε να αντιμετωπίσει δυο άλλους διεκδικητές: τον Αγιο Ερμή (γιορτάζει στις 8 Μάρτη) και τον Αγιο Ερμεία (γιορτάζει στις 31 Μάη).
Ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στην Καππαδοκία στις 24 Ιουλίου 1924. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό, το 1949, αποφάσισε να μονάσει και πήγε στο Αγιο Ορος, όπου και πήρε το όνομα «Παΐσιος». Αποβίωσε στις 12 Ιουλίου 1994. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, τον Ιανουάριο του 2015 τον κατατάσσει στους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ορίζει να εορτάζεται η μνήμη του στις 12 Ιουλίου.
Αριστερά πάνω οι άγιες παντόφλες,
δεξιά το ιερό κάστανο
και κάτω η θαυματουργή ζακέτα
του Αγιορείτη μοναχού Αγιου Παΐσιου.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι υπόθεση της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αναφαίρετο δικαίωμά τους να Αγιοποιεί όποιον θέλει.
Ακόμα και ο, κατά τη γνώμη μας, εξευτελισμός που του επιφύλαξαν στα χρόνια που ακολούθησαν, Αγιος ή όχι ο Αγιορείτης Γέροντας, με την έκθεση σε προσκύνημα ενός ζευγαριού πλαστικές παντόφλες του, στην Κύπρο, το 2015, ή με το προσκύνημα του ιερού κάστανου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο και την πιο πρόσφατη έκθεση της ζακέτας του στον Αγιο Γεώργιο Αξού Πέλλας, είναι υπόθεση που αφορά την ίδια την Εκκλησία και δεν μας πέφτει λόγος. Να σημειώσουμε πάντως ότι τουλάχιστον για τις παντόφλες και το κάστανο η αντίδραση της Εκκλησίας ήταν άμεση και καταδικαστική.
Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, ο μετέπειτα
Αγιορείτης Παϊσιος, κατά τη διάρκεια
της στρατιωτικής του θητείας,
στον Εμφύλιο, ασυρματιστής στον ΕΣ.
Αντίθετα η ανακήρυξη του Παΐσιου σε προστάτη των Διαβιβάσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας, είναι μια ακόμη ακροδεξιά πρόκληση, που δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ίδιο τον Αγιορείτη, τον μοναστικό του βίο ή την αγιοσύνη του, αλλά με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που αξιοποιεί και προβάλλει ο Πάνος Καμμένος, με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο τότε Αρσένιος Εζνεπίδης κατατάχτηκε στο στρατό το 1945 και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τη λήξη του το 1949, όπου λειτούργησε και ως «Ασυρματιστής του Θεού» καλώντας με τις προσευχές του και πετυχαίνοντας τη… συστράτευση και τη… συμμετοχή του Θεού στο πλευρό των Εγγλέζων, των Αμερικάνων και των ντόπιων αντιδραστικών, στο πλευρό εκείνων που δεν δίστασαν να αιματοκυλήσουν τον ελληνικό λαό.
Είναι βέβαιο ότι η ΝΔ που ξέραμε δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο, το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε θα το απέφευγε και μόνο η «αριστερή» ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει κάλυψη σε κάθε ακροδεξιά αναβίωση και σε κάθε απαίτηση των προστατευόμενών της.
Θα μπορούσε να ήμασταν υπερβολικοί, να ήμασταν αθεράπευτα προκατειλημμένοι, να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και να αδικούμε τις προθέσεις της κυβέρνησης, αν δεν ερχόταν να προστεθεί σε μια σειρά  πράξεις και γεγονότα που συνέβησαν αυτά τα μόλις δύο χρόνια, μέχρι σήμερα, της «φιλολαϊκής» και «κοινωνικά ευαίσθητης» «αριστερής» κυβέρνησης. Ανάμεσά τους:
Τον Ιούνη του 2016 αφιέρωσε Τα ξίφη των νέων Ανθυπολοχαγών στον αντικομμουνισμό, ονομάζοντας την ΣΣΕ τάξεως 2016, «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης», για να τιμήσει την ίδρυση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών τον Δεκέμβρη του 1946 και τη συμμετοχή τους στον Εμφύλιο 1946 – 1949.
Τον Μάη του 2017 καλεί τον 95χρονο στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, επίσημο προσκεκλημένο του Αρχηγού ΓΕΣ, για να μιλήσει στα στελέχη του Στρατού Ξηράς. Κύρια και προβαλλόμενη ιδιότητα του στρατηγού, εκτός από τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945), ήταν το ότι πολέμησε και διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου, ως Λοκατζής σε Μοίρες Καταδρομών.
Ανέχεται τα επίσημα εμφυλιοπολεμικά μνημόσυνα που γίνονται κάθε χρόνο στο Καβούρι στα τέλη του Μάη στο Ηρώο των ΛΟΚ. Μνημείο αφιερωμένο στο Γράμμο φρουρούμενο από τους Καταδρομείς του Ελληνικού Στρατού.
Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η μετάβαση του Ελληνα Υπουργού Πάνου Καμμένου στην Κύπρο, μετά και τις έντονες αντιδράσεις και του ΑΚΕΛ, όπου είχε προγραμματιστεί να παραβρεθεί και να χαιρετίσει σε τιμητική ημερίδα αφιερωμένη στον Αρχηγό της Χ και της ΕΟΚΑ Β΄ με τίτλο «Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις