"Δειξε μου το φιλο σου... "

Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της περικοπής της 13ης σύνταξης. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους", δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Μ. Σουλτς, για να αξιοποιηθεί ...δεόντως από την ελληνική κυβέρνηση.
Οι περικοπές των συντάξεων, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν επιβάλλονται από «έξω», αλλά από «μέσα» και συγκεκριμένα από το ελληνικό κεφάλαιο, που απαιτεί μέτρα μείωσης του λεγόμενου μη μισθολογικού «κόστους», αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις κ.λπ. Αντίστοιχα μέτρα παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, χωρίς να εξαιρούνται οι πιο αναπτυγμένες, όπως η Γερμανία.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, που συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες, έχουν συμφωνήσει π.χ. σε όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, ενώ προτείνουν «πάγωμα» των συντάξεων στο 48% του μέσου μισθού, βυθίζοντας πολλούς συνταξιούχους στη φτώχεια. Αναγνωρίζοντας τη φτώχεια των συνταξιούχων στη Γερμανία, ο Σουλτς περιλαμβάνει στο προεκλογικό του πρόγραμμα τη «σύνταξη αλληλεγγύης», δηλαδή συντάξεις λίγο πάνω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (γύρω στα 800 ευρώ ορίζεται στη Γερμανία), για ανθρώπους που έχουν εργαστεί ακόμη και για 40 χρόνια.
Επομένως, η «άλλη», η «σοσιαλδημοκρατική» συνταγή διαχείρισης, κάθε άλλο παρά φιλολαϊκή είναι, αλλά και εδώ ισχύει το «δείξε μου το φίλο σου...».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις