Για το ονομα της ΠΓΔΜ (και τον "μακεδονομαχο" Καμμενο)...

Οκ.Τσίπρας – με τον οποίο ο κ.Καμμένος συγκυβερνά – από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ (23/9/2016), δήλωσε:
«Στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ υποστηρίζουμε σταθερά μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».
Στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, στο κεφάλαιο με τίτλο «Το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ», αναφέρεται:
«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».
Ο κ.Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών και ο κ.Καμμένος, υπουργός Άμυνας, ανήκουν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο της ίδιας κυβέρνησης.
Ο Κώστας Καραμανλής – που τόσο τον αγαπά ο κ.Καμμένος – έξι μέρες μετά το βέτο του Βουκουρεστίου (Απρίλης 2008) δήλωσε στη Βουλή:
«Είπαμε καθαρά ότι οι μακρόχρονες διαπραγματεύσεις είχαν και έχουν ως τελικό στόχο μια αμοιβαία αποδεκτή, σύνθετη ονομασία(…). Επιδιώκουμε πραγματικά σύνθετη ονομασία, που να ισχύει erga omneς, έναντι όλων».
Τότε ο κ.Καμμένος ως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, χειροκροτούσε.
Σήμερα ο κ.Καμμένος τα λέει αλλιώς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ίσως επειδή το μάζεμα ψήφων δια του «σκισίματος των Μνημονίων» τελείωσε, κι είπε να το ρίξει στην… «μακεδονομαχία».
Της οποίας, όμως, τον εθνικιστικό και σοβινιστικό παροξυσμό πληρώσαμε ακριβά στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αλήθεια, ο κ.Τσίπρας τι λέει;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις