Σε αλλα επιπεδα

Κάποτε ήταν ο Γ. Παπανδρέου που ως πρωθυπουργός δήλωνε ότι τον σταματούν στο δρόμο συνταξιούχοι, πρόθυμοι να χαρίσουν τις συντάξεις τους για να σωθεί η χώρα!
Την πολιτική ξετσιπωσιά, βέβαια, ανέβασαν σε άλλο επίπεδο οι ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί, οι οποίοι συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι έπειτα από μια δεκαετία σχεδόν εντατικής λεηλασίας του λαού. Μετά τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλο, που είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες στη Βουλή ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες τον σταματούν και του εκφράζουν την ανακούφισή τους για τις χαμηλότερες εισφορές, σειρά πήρε προχτές ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ας μην είμαστε μίζεροι, βρε παιδιά (...) Εμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μάς θεωρούν ευεργέτες (...) Με σταματάει ένα μηχανάκι στο δρόμο, είναι γεγονός, σας διαβεβαιώ, του ανοίγω το αυτοκίνητο και μου λέει σας θεωρούν ευεργέτες (...)»!
Είναι προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει εικόνα αποδοχής, ως και ένθερμης στήριξης της πολιτικής της από το λαό που υποφέρει. Δεν είναι όμως αθώα, καθώς έχει στόχο να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Αλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός απ' όταν στελέχη της κυβέρνησης χαιρέτιζαν τις εργατικές απεργίες ως ...υποστηρικτικές της προσπάθειας να κλείσει η διαπραγμάτευση, που στο τέλος επιφύλασσε ένα μνημόνιο «εις την τετάρτην» για το λαό...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις