Καροτο και μαστιγιο...

Εχουμε και λέμε:
Στο πρώτο «Αναπτυξιακό Συνέδριο», στην Κοζάνη, πριν από δύο βδομάδες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων.
Προχτές, στο δεύτερο «Αναπτυξιακό Συνέδριο», στη Λαμία, η πόλη μετατράπηκε σε υγειονομική ζώνη από τις δυνάμεις καταστολής εμποδίζοντας τους κατοίκους ακόμα και να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.
Η στάση εργασίας του προσωπικού των πρακτορείων εφημερίδων στην Αθήνα και η συγκέντρωσή τους στο εργοστάσιο της «Ιριδας» σημαδεύτηκε από την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, λες και οι εργάτες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις είναι εγκληματίες.
Σκηνικό άγριας τρομοκρατίας αντιμετώπισαν προχτές και οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία «Ζούρα» με εισαγγελέα, αστυνομία και μπράβους της εργοδοσίας να επιχειρούν να καταστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση.
Τα παραπάνω παραδείγματα, έντασης της καταστολής, συμπίπτουν χρονικά με τα «θετικά μηνύματα» από τις αγορές και την επικείμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» της καπιταλιστικής οικονομίας. Αν επιβεβαιώνεται λοιπόν κάτι είναι ότι μαζί με τα παραμύθια για τη «δίκαιη ανάπτυξη», μαζί με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, θα εντείνεται και η εργοδοτική - κρατική βία. «Καρότο και μαστίγιο» κατά τα «κοινώς λεγόμενα»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις