Απαιτουν "σιγη νεκροταφειου"

Απο την πρόσφατη κινητοποίηση
του συνδικάτου στην Αθήνα
ο πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα (...) Για να μη δημιουργηθούν συνθήκες αρνητικής φήμης για ολόκληρη τη χώρα, ιδίως κατά τη διάρκεια της κορυφής της τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση η οποία θα αναιρέσει την απόφαση για την επικείμενη απεργία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά".
Αυτά λέει σε επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού ο πρόεδρος των μεγαλοξενοδόχων, Ρέτσος, απαιτώντας ουσιαστικά να μη γίνει η απεργία που έχει προκηρυχτεί στους αρχαιολογικούς χώρους για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, είναι η δεύτερη τέτοια παρέμβαση, αφού και στις αρχές του μήνα πάλι με παρέμβασή του ζητούσε από τους αρχαιολόγους να «σκεφτούν τη μεγάλη εικόνα» του τουρισμού που πλήττεται από τέτοιες κινητοποιήσεις, της κερδοφορίας βασικά των ξενοδόχων που βλέπουν ως ιδιοκτησία και «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» το - απλησίαστο για το λαό - «πολιτιστικό απόθεμα» της χώρας. Τα ίδια άλλωστε και με μεγαλύτερη ένταση επαναλάμβαναν οι καπιταλιστές με κάθε ευκαιρία και στις πρόσφατες απεργίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εμποροϋπάλληλων, πιο πριν των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟΤΑ κ.ο.κ.
Είναι φανερό, δηλαδή, ότι οι «εθνικοί» στόχοι του κεφαλαίου απαιτούν, πέρα από ξεζούμισμα, και σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Να γιατί μαζί με την οργάνωση του αγώνα, οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν και με τους στόχους αυτούς, με πυξίδα τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Σχόλια

  1. Πάντα γελαστοί... και γελασμένοι
    «Αναστολή 48ωρης Απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»
    πηγή: http://www.poeyppo.gr/

    ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι αυτό σε συνέχεια του προηγούμενου:
    http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/135783/kataggellei-tis-pleiopsifoyses-dynameis-tis-poe-yppo-gia-tin

    ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις