Αν ο μικρουλης Νουργιαν ηταν σκυλι ή γατι...

Πνίγηκε ο μικρούλης Νουργιάν στα νερά του Πειραιά. Το πώς πνίγηκε ερευνάται. Συνελήφθησαν οι γονείς του όμως για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο». Συνελήφθησαν δηλαδή γιατί δεν φύλαξαν καλά τον Νουργιάν κι εκείνος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατέληξε πνιγμένος. Το ότι ο Νουργιάν ήταν κλεισμένος σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων χωρίς την θέλησή του και χωρίς την θέληση των γονιών του δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Το ότι τον Νουργιάν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης τον έκλεισε η ψευτοαριστερά και ο ψευτοαριστερός Μεσσίας που θα έδινε χαρτιά στους πρόσφυγες για να ταξιδέψουν όπου ήθελαν ούτε κι αυτό συζητιέται. Το ότι ο ηθικός αυτουργός του πνιγμού του Νουργιάν είναι ο Ελπίδας ο οποίος από εκεί που θα έδινε λύση στα προβλήματα των προσφύγων συγκρουόμενος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικά συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην άσκηση της πιο βάρβαρης αντιπροσφυγικής πολιτικής είναι κάτι που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί!
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που επί μισή ώρα καλύπτουν γεγονότα όπως της γκόμενας που σκότωσε την σύζυγο του γκόμενού της με όλες τις πικάντικες λεπτομέρειες, που ψάχνουν να βρουν νεκρούς και ακρωτηριασμένους σε σεισμούς και αυτοκινητιστικά ατυχήματα για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του δελτίου ειδήσεών τους, για τον πνιγμό του Νουργιάν αφιέρωσαν λιγότερο από ένα λεπτό! Ο πνιγμένος μικρούλης Νουργιάν δεν πρέπει να προβληθεί γιατί εάν προβληθεί θα ανοίξει συζήτηση για το πώς έφτασε να πνιγεί. Γι’ αυτό καλύτερα η ιστορία του Νουργιάν να ενταφιαστεί γρήγορα – γρήγορα για να μην ανοίξει πληγές, για να μην οδηγήσει στο πώς οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί προκειμένου να ελεγχθούν οι πηγές ενέργειας και οι ενεργειακοί δρόμοι κατέστησαν τον Νουργιάν πρόσφυγα, πώς το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα έκανε τον Νουργιάν να περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, να παλέψει με τα κύματα του Αιγαίου και τελικά να πνιγεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στον Πειραιά.
Το θέμα του Νουργιάν δεν «έπαιξε» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των «μεγαλοκαρχαριών» αφού ο πνιγμός του Νουργιάν ήταν αποτέλεσμα της δικής τους δράσης και του δικού τους συστήματος. Ο πνιγμός του Νουργιάν όμως δεν «έπαιξε» ούτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης! Άνθρωποι που θα μπορούσαν να βρίσκονται στην θέση του Νουργιάν ή των γονιών του προτίμησαν χθες ολόκληρη την ημέρα να ασχολούνται και να προβάλουν κακοποιημένα ή δολοφονημένα σκυλιά και γατιά! Όπου και να γύριζες η φιλοζωία έδινε κι έπαιρνε, ο θρήνος και η οργή για τα σκυλιά και τα γατιά που ψόφησαν χτυπημένα από κάποιον βάρβαρο ή από τις φόλες κάποιου που μισεί τα ζώα βρίσκονταν όπου κι αν κοιτούσες. Ο μικρούλης Νουργιάν πουθενά.
Είναι πιο εύκολο να οργίζεσαι για τα δολοφονημένα ζώα γιατί πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται κάποιος παλιάνθρωπος ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας! Είναι δύσκολο να οργιστείς για τον μικρούλη Νουργιάν, για τον μικρούλη Αϊλάν γιατί δολοφόνος είναι ο καπιταλισμός και το να οργιστείς με ισχυρούς δεν είναι φρόνιμο!
Ας μείνουμε λοιπόν οι «γνωστοί άγνωστοι» να θρηνήσουμε και να οργιστούμε για τον μικρούλη Νουργιάν κι ας συνεχίσουμε να παλεύουμε για εκείνην την κοινωνία την χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όπου οι Νουργιάν και οι Αϊλάν δεν θα πεινάνε, δεν θα γίνονται πρόσφυγες, δεν θα πνίγονται κι ας υπενθυμίσουμε στους φιλόζωους ότι σ’ εκείνην την κοινωνία μόνο θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη και θα είναι αυτονόητος αφού θα ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από τον σεβασμό στον άνθρωπο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις