"Ξεχασε"

Με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τις ροές απασχόλησης του φετινού Ιούλη, η υπουργός Εργασίας προσπάθησε ξανά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, κάνοντας δηλώσεις για «υψηλές επιδόσεις» και ότι η κυβέρνηση συνεχίζει «την προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας». Το σωστό, βέβαια, θα ήταν να πει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να προσφέρει στο κεφάλαιο όλο και πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, με λιγότερα δικαιώματα. Και θα ήταν το σωστό, επειδή η υπουργός «ξέχασε» να αναφέρει ότι αυτές οι νέες θέσεις είναι στην πλειοψηφία τους ευέλικτες και προσωρινές μορφές απασχόλησης.
Οτι δηλαδή μια θέση πλήρους απασχόλησης έχει μοιραστεί σε δύο και τρεις ανέργους.
Οτι ακόμα και οι θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι κατά κύριο λόγο προσωρινές.
Οτι τα μεροκάματα είναι τόσο χαμηλά που δεν φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργατών.
Ξέχασε ακόμα να πει ότι τον Ιούλη του 2017 το θετικό ισοζύγιο των 7.242 νέων (κυρίως προσωρινών) θέσεων εργασίας, οφείλεται αποκλειστικά σε προσλήψεις εργαζομένων ηλικίας 15 - 24 ετών.
Δηλαδή στην κατηγορία που παίρνει τον κατώτερο των ...κατωτέρων μισθών, 429,19 ευρώ το μήνα καθαρά, όταν πρόκειται για πλήρες ωράριο! Και επειδή σχεδόν το 55% είναι με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, δεν παίρνουν ούτε τα μισά από αυτό το «φιλοδώρημα». Δηλαδή, κανονικοί μισθωτοί σκλάβοι στην εργασιακή γαλέρα του 21ου αιώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις