Ο Ανιελι δεν ξεχνα τι σημαινει "Αριστερα"...

Δύο δεκαετίες πριν, ο Ανιέλι έλεγε πως μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει πράγματα που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει η Δεξιά. Στις μέρες μας, η γερμανική “Frankfurter Allegemeine Zeitung” επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και σημειώνει πως «ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα».
Δεν είναι τυχαίο πως τα στελέχη του Συνασπισμού μιλούσαν -ήδη από την εποχή που έπαιρναν μονοψήφια ποσοστά στις εκλογές- με επιμονή για μια “χρήσιμη Αριστερά”. Και τώρα αποδεικνύουν από υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις την αξία χρήσης που έχουν για το σύστημα, εφαρμόζοντας μνημόνια διαρκείας, χωρίς να ανοίγει μύτη.
Ιδιαίτερη σημειολογία έχει κι η επανειλημμένη αναφορά στο “Ρουβίκωνα” (από την ιστορική φράση του Καίσαρα) στο άρθρο: την πρώτη για να υποδηλώσει την ικανοποίηση των τραπεζών, που ξεκίνησαν δειλά-δειλά να κινούνται εναντίον των κακοπληρωτών, και τη δεύτερη για τη γέφυρα που έχτισε (πάνω από το Ρουβίκωνα) ο ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους πλειστηριασμούς.
Για να τριτώσει το καλό, θα μπορούσε να γίνει μια αναφορά και στην (τάχα επικίνδυνη και δραστήρια) οργάνωση του Ρουβίκωνα, που μονοπωλεί την πολιτική ατζέντα των τελευταίων ημερών, ελλείψει κάποιας ουσιαστικής διαφοράς μεταξύ των πυλώνων του σύγχρονου δικομματισμού.
Την ίδια στιγμή, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (κατά κόσμον “Εφημερίδα των Συντακτών”) λειαίνει το έδαφος για τη μεγάλη Κεντροαριστερά, και τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή της αριστερής κυβέρνησης -που έβαλε στο χρονοντούλαπο τη Δεξιά- με το “νέο” κι “άφθαρτο” που το εκφράζει ο Λαλιώτης και η κριτική του στους Πασόκους, που λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ πλευρά και παν να χαλάσουν το προξενιό. Και μη χειρότερα…
Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Κι οι Ανιέλι αυτού του κόσμου τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση (και τις τσέπες τους από κέρδη) για τις “αριστερές κυβερνήσεις” που φέρνουν σε πέρας τις δύσκολες αποστολές…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις