Ο Καρανίκας, η Μενεγάκη κι η Κινέζικη φιλοσοφία

Οι Κινέζοι λένε το εξής: υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού.
Είμαι σίγουρος ότι η κυρία Μενεγάκη θα ήταν πολύ προσεκτική. Επειδή ασχολείται με τους φτωχούς ανθρώπους, θα έβλεπε ότι η κυβέρνησή μας έχει ένα κάρο προγράμματα που είναι για τους φτωχούς. Δεν κόβουμε το ρεύμα, δεν κόβουμε το νερό, δεν παίρνουμε τα σπίτια. Συνεχίζουν οι άνθρωποι να παίρνουν το επίδομα για τη σίτιση, υπάρχει επίσης επίδομα για το ενοίκιο κ.ο.κ.
Παίρνει τόσα λεφτά ακριβώς γιατί δεν προκαλεί. Ο τηλεθεατής δεν θα ρίξει την ευθύνη στην κυρία Μενεγάκη για τα χρήματα που κερδίζει. Θα ρίξει την ευθύνη σε άλλα πράγματα που κρατούν τον ίδιο με χαμηλά μηδενικά. Δηλαδή εγώ παίρνω 1.200 ευρώ. Μου φταίει η κυρία Μενεγάκη γι’ αυτό;
Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα από όσα βαρυσήμαντα δήλωσε ο Νίκος Καρανίκας σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
Για το σύμβουλο του πρωθυπουργού, η Μενεγάκη μπορεί να είναι κάτι σαν σύμβολο της Πολιτιστικής Επανάστασης -για να το συνδέσουμε με το αντικείμενο που μελετά. Δε χρειάζεται όμως να έχει εντρυφήσει κανείς στην κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική, για να καταλάβει ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί, όπως κι όλο το κυβερνητικό σχήμα. Μόνο που σε λίγο δε θα ξεγελάνε ούτε το κοινό της Μενεγάκη, με όσα λένε.
Κι αν κάποιος απορεί γιατί εμείς παίρνουμε τόσα λίγα (κι αυτά όταν τα παίρνουμε), γιατί δεν παίρνουμε ούτε καν τα 1.200 ευρώ του Καρανίκα και ποιος μας φταίει για αυτό, η απάντηση είναι απλή. Γιατί μας προκαλούν κατάμουτρα και μας δουλεύουν, αλλά εμείς δεν έχουμε οργανωθεί για να τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις