«Δίκαια φορολογία» ψάχνει η ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αγνοήθηκε προκλητικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Συνομοσπονδίας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Δε γίνεται όμως και να είναι ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη.

Δε γίνεται δηλαδή και να υπάρχει «δίκαιο φορολογικό σύστημα» και να υπάρχει ισχυρή «ανταγωνιστικότητα», όπως ζητά η ΓΣΕΕ. Γιατί η «ανταγωνιστικότητα» θα ενισχυθεί με τα βάρη και τις στερήσεις που φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξετινάξει και μέσω νέων φόρων το πενιχρό εισόδημα που έχουν ήδη ξετινάξει οι μειώσεις των μισθών, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η ακρίβεια κλπ. ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα μία φορά τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Πώς αλλιώς θα γίνει; Ενώ θα βελτιώνεται η θέση των επιχειρήσεων και του μεγάλου κεφαλαίου, θα χειροτερεύει η θέση του λαού. Αυτό που η ΓΣΕΕ βαφτίζει «δίκαιο» δεν υπάρχει. Γιατί πολύ απλά στην ταξική κοινωνία, δίκαιο είναι αυτό που ορίζει το συμφέρον της κυρίαρχης τάξης. Γι' αυτό και η απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι θέμα αναζήτησης κάποιας «δίκαιης λύσης», αλλά θέμα οργάνωσης για την ανατροπή της πολιτικής εκείνης που υπηρετώντας τα μονοπώλια τσακίζει το λαό. Από την πλευρά των μονοπωλίων και το τσάκισμα του λαού «δίκαιο» είναι, γιατί αυτό απαιτεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας τους...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις