Δεν φταίει το κακό μας ριζικό, αλλά τι φταίει;

Τεράστια η απόσταση που χωρίζει τα λόγια απ' τα έργα της ΔΗΜΑΡ.. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέδωσε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τα «ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων», για να δηλώσει «παρούσα στη διεκδίκηση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κλπ. κλπ.. Μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, που μάλλον θέλει να υπερασπιστεί εκείνο το «αριστερά» που έχει κοτσάρει στον τίτλο της.

Όμως, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσα δικαιώματα, οι περισσότεροι πια δεν έχουν καν δικαιώματα ή έχουν ελάχιστα, τόσα όσα να φυτοζωούν και να αναπαράγουν μετά βίας την εργατική τους δύναμη. Δεν γίνονται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων σεβαστά, και για την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα κάτι ευθύνεται και πάντως όχι ο κακός μας ο καιρός και το ακόμα χειρότερο ριζικό μας.

Μακριά όμως απ' τη ΔΗΜΑΡ η υπόδειξη των αιτιών της ανισότητας, της αδικίας, της καταπάτησης κάθε δικαιώματος του λαού. Άλλωστε με την πολιτική της βοηθά στην αναπαραγωγή, τη διόγκωση και των ανισοτήτων και των αδικιών. Στηρίζοντας ένα σύστημα που για να υπάρχει προϋποθέτει την ολοένα και πιο στυγνή εκμετάλλευση των πολλών απ' τους λίγους, ηχεί πέρα για πέρα υποκριτική η δήλωση παρουσίας στη διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα γίνονται σεβαστά (από ποιους άραγε; Απ' αυτούς που τα «θερίζουν»).

Και με ποιο τρόπο τα διεκδικεί η ΔΗΜΑΡ; Ψηφίζοντας το ένα μετά το άλλο τα νομοθετήματα που τα καρατομούν; Βάζοντας πλάτη σε μια πολιτική που αφήνει χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς τροφή, χωρίς στέγη χιλιάδες ανθρώπους; Θέτοντας πάνω απ' την ζωή των ανθρώπων του μόχθου την παραμονή στο ευρώ και τα κέρδη των αστών; Κακά τα ψέματα, οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και άντρες, Έλληνες και μετανάστες, όπως και τα παιδιά τους, θα μπορέσουν να απολαύσουν όσα τους αξίζουν και δικαιούνται μόνο όταν ενωθούν σε αρραγή συμμαχία, μόνο όταν με την πάλη τους βγάλουν απ' τη μέση εκείνους που τους τα στερούν. Εκείνους που ντύνονται με τη γύμνια τους, εκείνους που τρέφονται απ' την πείνα τους, εκείνους που θησαυρίζουν απ' τη φτώχεια τους. Τα μονοπώλια. Και όσους τα στηρίζουν, διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις, κόμματα, μηχανισμούς κλπ..

902.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις