Απαράδεκτη λαθροχειρία του ΣΥΡΙΖΑ

Είτε πρόκειται για υποκρισία είτε πρόκειται για θεσμολαγνεία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει, ακόμα μια φορά, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το λαό.

Σε τροπολογία που κατέθεσε για τους 500 εργαζομένους του ΙΚΑ που απειλούνται να απολυθούν, επικαλείται το Ν. 4093/2012 (δηλαδή το 3ο μνημόνιο) και συγκεκριμένα διάταξη μέσα από την οποία η κυβέρνηση έχει ανοίξει το δρόμο στις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων! Δηλαδή, χρησιμοποιεί ένα νόμο που καταψήφισε, για να εμφανιστεί ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία. Δε σταματά όμως εκεί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά και σε μια απαράδεκτη λαθροχειρία σε βάρος του ΚΚΕ, ισχυριζόμενος πως στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ συμφώνησε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Με το από 5-12-2012 Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη επιχειρείται μια απαράδεκτη λαθροχειρία και διαστρεβλώνεται η θέση του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα στο πιο πάνω Δελτίο Τύπου υποστηρίζεται ότι τάχα το ΚΚΕ συμφώνησε με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία αφορούσε την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τους υπαλλήλους που πέτυχαν στην προκήρυξη 9Κ/2008 και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΙΚΑ και οδηγούνται σε απόλυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Στην τροπολογία αυτή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι "οι επιτυχόντες δύνανται να τοποθετηθούν και σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και των ΚΕΠΑ, βάσει των διατάξεων του Ν. 4093/2012 περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων".

Το ΚΚΕ καταψήφισε συνολικά τόσο το Ν.4093/2012 (Μνημόνιο 3) όσο και ειδικότερα τις διατάξεις του περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις. Κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας κατά τη συνεδρίαση της 5-12-2012 στην Ολομέλεια της Βουλής, η αγορήτρια του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου δεν υποστήριξε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά ζήτησε άμεσα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι από το ΙΚΑ, αναφέροντας επί λέξει τα πιο κάτω:

"Σε ό,τι αφορά τους επιτυχόντες και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, που είναι υπό απόλυση, προσλήφθηκαν με διαγωνισμό και μερικοί παραιτήθηκαν και από τις δουλειές που είχαν. Χρειάζονται στο ΙΚΑ. Δεν πρέπει να απολυθούν. Είναι σκάνδαλο, είναι πρόκληση και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα"».

Μετά την καταγγελία της ΚΟ του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα τροπολογία, αφαιρώντας από μέσα το μέρος εκείνο με το οποίο ζητά εφαρμογή του Ν. 4093/2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις