«Καλλιέργεια» εντυπωσιοθηρίας

Ευκαιρία για δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων στους μικρομεσαίους αγρότες βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία. Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε χτες μια ανακοίνωση για να καταγγείλει «τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και το κουρελόχαρτο της προγραμματικής συμφωνίας των μνημονιακών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», καθώς και την παντελή απουσία έστω και στοιχειώδους διαπραγμάτευσης για τις καταστροφικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ 2014-2020. Φοβερή φρασεολογία. Θυμίζει την αντιπολιτευτική τακτική από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκαναν αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ πριν τις συγκυβερνήσεις τους.

Και φαντάζουν υποκριτικές διατυπώσεις, όπως: «Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής για να ανοίξει ο δρόμος της ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Για ποια ανατροπή μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια κατεύθυνση; Το πρόβλημα είναι ότι με την πολιτική πρόταση σαν και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αναζήτηση πορείας μέσα στην ΕΕ, αποδοχή της ΚΑΠ και ανοχή της δράσης των μονοπωλίων, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα οδηγούνται με ταχύτερους ρυθμούς στη φτώχεια, στην υπερχρέωση και στο ξεκλήρισμα.

Η λύση δεν βρίσκεται στα... ζυγίσματα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθούν οι δόσεις και οι δοσολογίες, το μείγμα που λένε και η διαχειριστική ισορροπία της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Η λύση είναι στη συνέχιση κοινού αγώνα της αγροτιάς, της εργατιάς, των φτωχών αγροτών, των αυτοπασχολούμενων, για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που στο όνομά του γίνεται η κατακρεούργηση των λαϊκών αναγκών και του επιπέδου ζωής της λαϊκής οικογένειας, για να σωθούν τα κέρδη και προνόμια της πλουτοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις