Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για το θέμα της "Eldorado"

gallery thumbnail
Με μεγάλο ζήλο επιχειρούν τα ΜΜΕ, τόσο αυτά που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αυτά που τον αντιπολιτεύονται, να διαστρεβλώσουν τη θέση του ΚΚΕ για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Και μάλιστα δίνουν εκατέρωθεν τις δικές τους ερμηνείες, για τους δικούς τους επιμέρους πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους (αφού στα πολλά συγκλίνουν και ταυτίζονται). Όμως και οι δυο λένε ψέματα συνειδητά και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, γιατί ως γνωστόν η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι μία και μόνο μία.
Έτσι λοιπόν, με αφορμή την ανακοίνωση της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές από την επιχείρηση και σχετικό σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε ραδιοφωνική συνέντευξη (13/1), θα ακούσει κανείς από το «Mega», το «ΣΚΑΪ» κ.ά. τοποθετήσεις του τύπου ότι «έως και το ΚΚΕ είναι υπέρ της επένδυσης» (!), γιατί τα συγκεκριμένα μέσα αξιοποιούν την εξέλιξη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ… Ενώ, στην «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» «ξαφνιάζονται με τη θέση του ΚΚΕ» και κάνουν λόγο για «παρέμβαση Κουτσούμπα υπέρ της El Dorado Gold» (!), για να ταυτίσουν το ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη εταιρεία και να σπεκουλάρουν σε βάρος του!...
Όλοι βεβαίως κρύβουν την ολοκληρωμένη τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα ότι είναι ζήτημα αντιπαράθεσης ανταγωνισμών μονοπωλιακών ομίλων, ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δίκιο και δεν πρέπει να χάσουν τις δουλειές τους, ότι το συγκεκριμένο μεταλλείο, όπως και συνολικά ο ορυκτός πλούτος και όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, πρέπει να είναι λαϊκή - κοινωνική περιουσία. Αλλά και τα συγκεκριμένα αιτήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τους όρους δουλειάς των εργαζομένων, την επιβολή προστίμων και τη δραστική φορολογία των κερδών των μεγάλων ομίλων δεν φαίνεται να συγκίνησαν τους αρθρογράφους των αστικών ΜΜΕ.
Ερώτημα: Μήπως ταυτίζεται και η εταιρεία με τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση του μεταλλείου και όλου του ορυκτού πλούτου; Προφανώς όχι. Η ΝΔ; Επίσης όχι. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Μάλλον ότι είναι θέμα «Δευτέρας Παρουσίας», οπότε έως τότε ας βγάζει στο σφυρί τα μεταλλεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και ας πετάει τα ψευτοεπαναστατικά του για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος (επειδή τα 'χει καλά με τους καπιταλιστές του τουρισμού στην περιοχή).
Είναι δεδομένο ότι τα ΜΜΕ και όλα τα επιτελεία του συστήματος αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ με δυο όπλα: Την αποσιώπηση και τη διαστρέβλωση. Επίσης δεδομένο είναι ότι οι από ταξική πλευρά διατυπωμένες θέσεις του ΚΚΕ θα βρίσκονται στο στόχαστρο των ταξικών του αντιπάλων. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι άλλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν ως όχημα τις θέσεις του ΚΚΕ -και μάλιστα διαστρεβλωμένες- για τις δικές τους ενδοαστικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και ας σταματήσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις