Με περιτύλιγμα το "διάλογο"

gallery thumbnail
Την πρόσκληση σε "διάλογο" για το Ασφαλιστικό επανέλαβε χτες ο υπουργός Εργασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συνάντηση με τους "εμπειρογνώμονες" των επιστημονικών φορέων.
Οπως σημειώνει, "το υπουργείο Εργασίας (...) είναι έτοιμο να συζητήσει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία (...) προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους. Ολα τα παραπάνω προϋποθέτουν διάθεση αλληλοκατανόησης και συνδιαλλαγής σ' ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, που θα λαμβάνει υπόψη τη συγκυρία και την οδυνηρή πραγματικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων την τελευταία πενταετία".
Δηλαδή, η κυβέρνηση καλεί σε "διάλογο" όλους όσους τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και τους υπόσχεται "βελτιώσεις", οι οποίες όμως θα παίρνουν υπόψη την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις τα τελευταία χρόνια!
Στην ουσία, προαπαιτούμενο για το "διάλογο" που ζητάει η κυβέρνηση είναι η απεμπόληση κάθε διεκδίκησης για ανάκτηση απωλειών και ταυτόχρονα η προσαρμογή των αιτημάτων στις αντοχές της οικονομίας, οι οποίες αποτέλεσαν βάση και για όλες τις προηγούμενες ανατροπές και περικοπές.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση λέει σε όσους θίγονται από το σχέδιό της "ελάτε σε διάλογο για να το ...αποδεχτείτε"!
Η κοροϊδία πάει σύννεφο.
Δικαιώνεται απόλυτα η θέση των δυνάμεων στο κίνημα, που ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν παίρνει μερεμέτια, ότι η κυβέρνηση με το "διάλογο" σκοπεύει να διατηρήσει ανέπαφη την αντιδραστική ουσία του και ότι η απόσυρσή του είναι επιβεβλημένος στόχος των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις