Βάζει τα δυνατά του

gallery thumbnail
Διαβάζουμε στον Τύπο πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση πίσω από θεόκλειστες πόρτες να διεξάγει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις του και να προχωρήσουν το νομοσχέδιο και η "αξιολόγηση".
Οπως γράφεται, προκειμένου να "πιαστεί" ο στόχος για περικοπές και εξοικονομήσεις κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 από τις συντάξεις, η κυβέρνηση συζητάει την επιπλέον μείωση κατά 5% των συντάξεων που παίρνουν σήμερα όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και την επιβολή πρόσθετου "πέναλτι" στις συντάξεις όσων θα αποχωρούν εφεξής σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
Μ' αυτά και μ' αυτά η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει στον κορβανά της περίπου 765 εκατ. ευρώ, χαρατσώνοντας περίπου 880.000 συνταξιούχους κάτω των 65 ετών και αποτρέποντας χιλιάδες άλλους να βγουν άμεσα στη σύνταξη.
Πέρα από το περιεχόμενο της προωθούμενης συμφωνίας, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι και η μεθόδευσή της. Ετσι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συζητιέται το σενάριο να οδηγηθεί αρχικά σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση και στη συνέχεια να εκδηλώσει σχετική πρωτοβουλία η Γαλλία, που θα διατυπώσει συμβιβαστική πρόταση και θα υπάρξει συναίνεση από το ΔΝΤ.
Ετσι, μέσα στο γενικότερο κλίμα του εκβιασμού και των ψευτοδιλημμάτων που θα έχουν φουντώσει, ο λαός θα καταπιεί ευκολότερα τις νέες μειώσεις.
Είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού και, όπως όλα δείχνουν, έχει βάλει τα δυνατά του...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις